Τόκυο 2020: Συγχαρητήρια σε Μιχαλεντζάκη από Μητσοτάκη, Τασούλα, Αυγενάκη και ΣΥΡΙΖΑ

Η ελληνική πολιτική σκηνή συνεχάρη τον Εβρίτη Δήμο Μιχαλεντζάκη καθώς και τον Πάνο Τριανταφύλλου για τα χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν στην πρώτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Πρώτα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter για την κατάκτηση των μεταλλιων: «Θερμά συγχαρητήρια στους Παραολυμπιονίκες μας, Παναγιώτη Τριανταφύλλου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην ξιφασκία, και Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη για το χάλκινο στην κολύμβηση στα 100μ. Ελεύθερο. Κάνατε όλους τους Έλληνες περήφανους!».

Συγχαρητήρια απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικώς συγχαίρω θερμά τον Παναγιώτη Τριανταφύλλου και τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη για τη σπουδαία διάκριση που πέτυχαν και τα μετάλλια που κατέκτησαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τους ευχαριστούμε, διότι μέσα από την επιτυχία τους μας κάνουν υπερήφανους, αποδεικνύοντας ότι όταν η δύναμη ψυχής συναντά τη σκληρή και συστηματική προσπάθεια, κάθε δυσκολία μπορεί να ξεπεραστεί και κάθε ευγενής στόχος μπορεί να κατακτηθεί».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είναι με την αποστολή στο Τόκυο και συνεχάρη και δια ζώσης τους αθλητές, έγραψε για τν Μιχαλεντζάκη στο twitter: «TOKYO @Paralympics
Θερμά συγχαρητήρια στον Παραολυμπιονίκη των 100μ. ελεύθερο Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη. Όπως και στο Ρίο, βάθρο για τον σπουδαίο κολυμβητή μας. Ήμαστε εδώ, θαυμάζουμε και στηρίζουμε όλη την Ελληνική Αποστολή. #TeamHellas #Paralympics».

Τέλος συγχαρητήρια έδωσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος έγραψε για τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη. «Χάλκινος Παραολυμπιονίκης ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S8 στην κολύμβηση. Μετά το χρυσό στο Ρίο ανέβηκε ξανά στο βάθρο. Πάλι συγκινώντας μας! Πολλά συγχαρητήρια Δημοσθένη».