Πρόταση για αναβολή της έναρξης σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα όλων των ΕΠΣ με απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ

Ακόμη ένα χτύπημα δέχεται το -ταλαιπωρημένο- στα χρόνια της πανδημίας ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθώς και η σεζόν που έρχεται δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το SDNA, αναβρασμός εξακολουθεί να επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο λόγω του Μητρώρου Συλλόγων της ΓΓΑ.

Μάλιστα «ντου» από προέδρους των ΕΠΣ εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη αναμένεται για μία ακόμη φορά στην προσεχή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. 

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό άλλωστε, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αντιδρά λόγω του πολυσυζητημένου Μητρώου Συλλόγων της ΓΓΑ στο οποίο έχουν ενταχθεί ελάχιστες ομάδες. 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου προτίθεται να καταθέσει -σύμφωνα με τη «Live Sport»- πρόταση στη ΓΣ για μη έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων μέχρι να τροποποιηθεί ο νόμος Αυγενάκη. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ έχει κάνει επαφές και με άλλες Ενώσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν θετικά την πρόταση.

Η ΕΠΟ στη συνάντηση που έγινε στις 27/7 με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη ζήτησε μέχρι τη ΓΣ του Αυγούστου να γίνουν δύο τροπολογίες επί του αθλητικού νόμου. Η πρώτη να προβλέπει ότι οι εκλογές στις Ενώσεις και στα σωματεία θα γίνονται βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ.

Η δεύτερη να προβλέπει ότι η μη εγγραφή σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ θα σημαίνει τον οικονομικό τους αποκλεισμό αλλά δεν θα επιφέρει αγωνιστικές ή άλλου είδους συνέπειες, ώστε τα σωματεία να μπορούν να αγωνιστούν νόμιμα και χωρίς περιορισμούς.

Ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να έγινε και πλέον πέφτει πρόταση στην Γενική Συνέλευσή της ΕΠΟ για την μη έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων σε όλη την επικράτεια μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα αυτό.

Материалы по теме:

EΠΣ Έβρου: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της δεύτερης κατηγορίας
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας -  Με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της ...
Γ’ Εθνική: Επιστολή στον Μητσοτάκη από την Επιτροπή των Ποδοσφαιριστών
H Επιτροπή Ποδοσφαιριστών της Γ’ Εθνικής (χωρις να είναι γνωστό ποιοι μετέχουν σε αυτήν, αλλά είναι σίγουρο ότι την στηρίζουν οι ομάδες του 1ου ...
Επέτειος: 100 χρόνια από τα Χριστούγεννα που σταμάτησε ο πόλεμος για… μπάλα
Η ιστορία είναι περίπου κλασική, έγινε, μάλιστα και κινηματογραφική ταινία και αφορά σε ανακωχή «μιας ημέρας» των εχθροπραξιών παραμονές Χριστουγέννων, ανάμεσα στους Αγγλους και ...
Το επίσημο τέλος του Κετσπάγια από την ΑΕΚ πυροδότησε φήμες για «φλερτ» της Ένωσης με πρώην προπονητή της Ξάνθης
  Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ αποτελεί ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Μαϊστόροβιτς επικοινώνησε με τον Γεωργιανό τεχνικό και τον ενημέρωσε για την οριστική ...
ΕΠΣ Έβρου: Το πρόγραμμα των αγώνων της Τετάρτης
Με τους αγώνες της 20ης εμβόλιμης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας στον Βορειο Όμιλο συνεχίζονται τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου. Ξεχωρίζει ο αγώνας στην Καρωτή ανάμεσα ...