Πρόταση για αναβολή της έναρξης σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα όλων των ΕΠΣ με απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ

Ακόμη ένα χτύπημα δέχεται το -ταλαιπωρημένο- στα χρόνια της πανδημίας ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθώς και η σεζόν που έρχεται δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το SDNA, αναβρασμός εξακολουθεί να επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο λόγω του Μητρώρου Συλλόγων της ΓΓΑ.

Μάλιστα «ντου» από προέδρους των ΕΠΣ εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη αναμένεται για μία ακόμη φορά στην προσεχή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. 

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό άλλωστε, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αντιδρά λόγω του πολυσυζητημένου Μητρώου Συλλόγων της ΓΓΑ στο οποίο έχουν ενταχθεί ελάχιστες ομάδες. 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου προτίθεται να καταθέσει -σύμφωνα με τη «Live Sport»- πρόταση στη ΓΣ για μη έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων μέχρι να τροποποιηθεί ο νόμος Αυγενάκη. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ έχει κάνει επαφές και με άλλες Ενώσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν θετικά την πρόταση.

Η ΕΠΟ στη συνάντηση που έγινε στις 27/7 με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη ζήτησε μέχρι τη ΓΣ του Αυγούστου να γίνουν δύο τροπολογίες επί του αθλητικού νόμου. Η πρώτη να προβλέπει ότι οι εκλογές στις Ενώσεις και στα σωματεία θα γίνονται βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ.

Η δεύτερη να προβλέπει ότι η μη εγγραφή σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ θα σημαίνει τον οικονομικό τους αποκλεισμό αλλά δεν θα επιφέρει αγωνιστικές ή άλλου είδους συνέπειες, ώστε τα σωματεία να μπορούν να αγωνιστούν νόμιμα και χωρίς περιορισμούς.

Ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να έγινε και πλέον πέφτει πρόταση στην Γενική Συνέλευσή της ΕΠΟ για την μη έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων σε όλη την επικράτεια μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα αυτό.