Νέα καταγγελία Κούγια για κομπίνες στην SL2 με «ιδιοκτήτες Αυστραλούς, Ιρανοκαναδούς, Αμερικανούς, Αλβανούς, Άγγλους που ξαφνικά αγάπησαν το κατεστραμμένο Ελληνικό ποδόσφαιρο»

Σε μια νέα καταγγελία προχώρησε την Τετάρτη η ΑΕΛ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ομάδες που για να εξασφαλίσουν το «οκ» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την παρουσία τους στη Σούπερ Λίγκα 2 προχωρούν σε κομπίνες για την κάλυψη του ποσού των 350.000 ευρώ για το μετοχικό τους κεφάλαιο και των 150.000 ευρώ για την εγγυητική επιστολή.

Οι «βυσσινί» αναφέρουν ότι υπάρχει παράνομη συνεργασία με τραπεζικούς υπαλλήλους και ζητούν από την ΕΕΑ να ελέγξει την κίνηση τραπεζικού λογαριασμού κάθε ΠΑΕ της SL2. Για ακόμα μια φορά αφήνονται υποννούμενα για την Ξάνθη και άλλες ομάδες όπως η γειτονική Καβάλα κλπ με αναφορά σε «ιδιοκτήτες Αυστραλούς, Ιρανοκαναδούς, Αμερικανούς, Αλβανούς, Άγγλους που ξαφνικά αγάπησαν το κατεστραμμένο Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά: «Πληροφορούμεθα ότι το βρώμικο παρασκήνιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικά οι κύριοι κατηγορούμενοι του Koriopolis, προκειμένου να ελέγξουν την ιδιοκτησία των περισσοτέρων εταιρειών της Super League 2 με σκοπό την παρερμηνεία του Νόμου Αυγενάκη και την παραπλάνηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, μέσω των αχυρανθρώπων που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες των ΠΑΕ της Super League 2, προβαίνει σε παράνομα τεχνάσματα τόσο όσον αφορά την κατάθεση των 350.000€ προς κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου, όσο και την έκδοση της εγγυητικής των 150.000€.

Συγκεκριμένα επειδή δεν υπάρχουν ούτε οι 350.000€ για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου, ούτε οι 150.000€ για την έκδοση της εγγυητικής δηλαδή 500.000€ συνολικά, παρανομώντας και σε ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ καταθέτουν κεφάλαια κατ’ επανάληψη και όχι την ίδια μέρα, ποσό 50.000€ τα οποία ακολούθως αποσύρουν και τα επανακαταθέτουν και έτσι λαμβάνουν παράνομη βεβαίωση ότι έχουν κατατεθεί 350.000€ μετά από επτά επαναληπτικές καταθέσεις και ακολούθως από αυτά τα χρήματα του δήθεν κεφαλαίου δεσμεύουν μόνο 150.000€ όποτε με μόνο αυτά τα χρήματα, δηλαδή 150.000€ προσπαθούν να παραπλανήσουν την Πολιτεία, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και την Super League 2.

Επειδή η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει δηλώσει εξ αρχής ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει τον συναγωνισμό με ομάδες σφραγίδες, χωρίς οπαδούς, χωρίς ιδιοκτήτες με καθαρά χρήματα, με ιδιοκτήτες Αυστραλούς, Ιρανοκαναδούς, Αμερικανούς, Αλβανούς, Άγγλους που ξαφνικά αγάπησαν το κατεστραμμένο Ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά την Super League 2, που από το 2008 είναι το πιο βρώμικο πρωτάθλημα της Ευρώπης, αλλά στην πραγματικότητα με μοναδικό στόχο να ξεπλύνουν χρήματα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και όχι από νόμιμη εργασία, αλλά και να κερδίσουν παράνομα χρήματα μέσω του “στησίματος” αγώνων.

ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα, πριν χορηγήσει της άδεια συμμετοχής οποιασδήποτε ΠΑΕ να ζητήσει την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού και να ελέγξει κάθε ΠΑΕ, μέσω του οποίου θα αποδεικνύεται τόσο η κατάθεση του ποσού των 350.000€ για το μετοχικό κεφάλαιο, όσο και η δέσμευση άλλου ποσού 150.000€ για την έκδοση της εγγυητικής, το κυριότερο όμως από όλα να ζητήσει τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών για να ελέγξει το πόθεν έσχες των χρημάτων αυτών.

Εκτός από το ως άνω αίτημα μας προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο κ. Κούγιας τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τους κ.κ. Αυγενάκη, τον πρόεδρο της Ε.Ε.Α. κ. Τζουλάκη και τον επικεφαλής για τον έλεγχο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτη.

Η παρούσα ανακοίνωση μας θα κοινοποιηθεί εκτός των ως άνω και στο Πρωθυπουργικό γραφείο και συγκεκριμένα στον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Δυστυχώς “κύριοι” αποβράσματα της κοινωνίας του ποδοσφαίρου μας υποβιβάσατε νομίζοντας ότι ο κ. Κούγιας θα εγκαταλείψει την ΑΕΛ και θα συνεχίσετε ανεξέλεγκτοι τις παρανομίες σας, αυτό θα το πληρώσετε ακριβά, γιατί την κάθε κίνηση σας από εδώ και πέρα θα την παρακολουθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη και όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί».