Ξεκινά πρώτα ο «μαραθώνιος» της Ξάνθης στο πρωτάθλημα Κ17 της SL και μετά το κανονικό πρωτάθλημα της SL1

Επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι ότι το πρωτάθλημα της SL1 δεν θα ξεκινήσει ούτε το προσεχές Σαββατοκύριακο και από την στιγμή που μετά έχει διακοπή για τις Εθνικές Ομάδες, η σέντρα δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη, το ΔΣ της SL1 αποφάσισε ομόφωνα όπως ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League K19 στις 28/8, δηλαδή την παράλληλ εβδομάδα και το Πρωτάθλημα Super League K17 στις 4/9. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα υπενθυμίζεται ότι θα λάβει μέρος και η ΠΑΕ Ξάνθη με την ομάδα Κ17 καθώς έγινε δεκτό το σχετικό αίτημά της.

Με αυτά τα δεδομένα, γίνεται αντιληπτό ότι ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα Κ17 με την συμμετοχή τη Ξάνθης πριν ξεκινήσει το κανονικό πρωτάθλημα σε επίπεδο ανδρών. Απίστευτο και αυτό – κι όμως ελληνικό, να ξεκινούν κανονικά τα αναπτυξιακά αλλά να μην ξεκινουν τα κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη θα λάβει μέρος τόσο στο πρωτάθλημα Κ17 όσο και σε αυτό των Κ15 της SL1. Η ομάδα Κ19 θα λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα Κ19 της SL2 όταν αυτό ξεκινησει, αφού σε αυτό της SL1 μετέχουν αυστηρά και μόνο οι συλλογοι της SL1 με τις Ομάδες Νέων που διαθέτουν.

Το πρωτάθλημα της SL2 επισήμως έχει οριστεί να ξεκινήσει δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αλλά θεωρείται δεδομένο ότι η σέντρα δεν θα γίνει αν δεν θα μπει Οκτώβρης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τη μεγαλης επαγγελματικής λιγκας αναφέρει:

Ομόφωνα η Γ.Σ. αποφάσισε, όπως οριστεί Γ.Σ. την Τρίτη 31/8/2021 στις 12:00 (με θέματα την έγκριση της προκήρυξης και την τροποποίηση του καταστατικού). Ως εκ τούτου, οι επαναληπτικές Γ.Σ. της Τετάρτης (25/8) και της Παρασκευής (27/8), δε θα διεξαχθούν.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες υλικής και χρηματικής ενίσχυσης πυρόπληκτων, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες. Η Super League θα σταθεί αρωγός, τόσο σε θεσμικούς φορείς ενίσχυσης πυρόπληκτων συμπολιτών μας, όσο και σε φιλοζωικούς οργανισμούς.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε όπως το Πρωτάθλημα Super League K19 ξεκινήσει στις 28/8 και το Πρωτάθλημα Super League K17 στις 4/9.