Super League 2: Καλύφθηκε το κενό του Ορφέα Ξάνθης – Δήλωσε συμμετοχή ο Απόλλων Πόντου

Ο Απόλλων Πόντου ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της ΕΠΟ για την συμμετοχή του στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League 2 και θα αντικαταστήσει τον Ορφέα Ξάνθης στον Βόρειο Όμιλο.

Ο Απόλλων αλλά και ο Αστέρας Βλαχιώτη (στον Νότιο Όμιλο) απάντησαν θετικά στην πρόσκληση της Διοργανώτριας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της διοργανώτριας, οι δύο ομάδες που είχαν υποβιβαστεί από την Football League στη Γ’ Εθνική, πλήρωσαν και το παράβολο ύψους 7.500 ευρώ, για το οποίο είχαν διορία έως και την Δευτέρα (23/8).

Με αυτόν τον τρόπο καλύφθηκε πλέον το μοναδικό κενό του Βορείου Ομίλου -όπου μετέχει και ο ΑΟΞ- που είχε αφήσει ο Ορφέας, αλλά και τα αυτά του Νοτίου (Ιάλυσου, Παναχαϊκής και Σαντορίνης) που καλύφθηκαν από τον Πανιώνιο, τη Ζάκυνθο και τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Πλέον το επόμενο βήμα για όλους είναι η κατάθεση της εγγυητικής (150.000 ευρώ) αλλά και το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ που θα συσταθεί να ανέρχεται στα 350.000 ευρώ. Τα παραπάνω είναι άλλωστε οι βασικές προύποθέσεις για την αγωνιστική συμμετοχή.

Από εκεί και πέρα, η ΕΕΑ επιστρέφει στις συνεδριάσεις και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εξεταστούν οι φάκελοι και των υπόλοιπων ΠΑΕ.

ΑΕΛ, Βέροια, Εργοτέλης, Καλαμάτα, Καραϊσκάκης, Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου, Ξάνθη, Χανιά και οι τέσσερις ομάδες Β της SL1 έχουν λάβει μέχρι στιγμής πιστοποιητικό.