Σφοδρή επίθεση του Δήμου Κομοτηνής στον Λευτέρη Αυγενάκη για την διακοπή χρηματοδότησης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού

Ανακοίνωση που υπογράφει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης εκδόθηκε μετά το μεσημέρι της Δευτέρας με την οποία επιτίθεται σφοδρά στο υφυπουργείο Αθλητισμού και προσωπικά στον Λευτέρη Αυγενάκη για την διακοπη χρηματοδότησης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού σε όλη τη χώρα.

Η ανακοίνωση – δηλωση του δημάρχου Κομοτηνής έχει ως εξής:

◾️ Με έγγραφό του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε τους Δήμους όλης της χώρας ότι στο «πλαίσιο του ανασχεδιασμού και της αναμόρφωσης των Προγραμμάτων Άθλησης για όλους η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δε θα συμμετάσχει οικονομικά στα προγράμματα για το έτος 2021-2022».
👉🏻 Ως Δήμος Κομοτηνής θεωρούμε κοινωνικά απαράδεκτη την απόφαση αυτή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από το 1981, οπότε και θεσπίστηκαν και πρωτοεφαρμόστηκαν τα προγράμματα αυτά, δε διακόπηκαν ποτέ. Ακόμη κι όταν οι μνημονιακές οικονομικές συνθήκες περιέκοψαν τα κονδύλια της συμμετοχής του Υπουργείου και οι Δήμοι αναλάβαμε ένα μεγάλο οικονομικό μέρος της υλοποίησής τους, καμία ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δε διανοήθηκε να τα σταματήσει. Κι αυτό, γιατί η κοινωνική συνεισφορά τους είναι τεράστια.
👟 Χιλιάδες αθλούμενοι- ωφελούμενοι σε όλη τη χώρα, που ανήκουν σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες έχουν την ευκαιρία με ένα ελάχιστο τίμημα να αθλούνται και να απολαμβάνουν τα τεράστια σωματικά και ψυχικά οφέλη της οργανωμένης άσκησης. Ταυτόχρονα, χιλιάδες γυμναστές βρίσκουν απασχόληση στο αντικείμενό τους, ειδικά στις μέρες μας, όπου οι ευκαιρίες για απασχόληση έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα.
📌 Όσο για την επίκληση του Υφυπουργού στο έγγραφο που μας απεστάλη στις συνθήκες πανδημίας είναι το λιγότερο άστοχη και ανεδαφική, καθώς το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας έχουν επιτραπεί να ξεκινήσουν με την ορθή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προφύλαξης.
🔴 Έστω και την ύστατη στιγμή ζητούμε από τον αρμόδιο Υφυπουργό να αναθεωρήσει τη στάση του και να ακυρώσει την απόφασή του για το σταμάτημα των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού. Πρέπει να επαναλειτουργήσουν για την περίοδο 2021-2022 τα προγράμματα που προσφέρουν υγεία και ευεξία σε χιλιάδες συμπολίτες μας, που δεν έχουν την ευχέρεια να καταφύγουν σε γυμναστήρια για να αθληθούν.