Συλλήψεις δύο Εβριτών οπαδών του Ολυμπιακού και τεσσάρων του Παναθηναϊκού για το ξύλο και τα μαχαιρώματα στη Σαμοθράκη

Έξι άτομα συνελήφθησαν μετά το περιστατικό κατά το οποίο τραυματίστηκαν στη Σαμοθράκη τουλάχιστον δύο Εβρίτες οπαδοί του Ολυμπιακού και αφού προηγήθηκε σύγκρουση με οπαδούς του Παναθηναϊκού έξω από το στέκι του συνδέσμου των πράσινων στο νησί. 

«Οι συλλήψεις έγιναν στο νησί, όπου μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πλέον η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης», επισημαίνει η ιστοσελίδα της Αλεξανδρούπολης reportal περιορίζοντας τον αριθμό των συλλήψεων σε τέσσερις. Ωστόσο το evros-news επικαλούμενο αστυνομικές πηγές ανεβάζει τον αριθμό των συλλήψεων στις έξι, καθώς προσθέτει και τους δύο 39χρονους τραυματίες που φέρονται να συνελήφθησαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η άγρια συμπλοκή μεταξύ οπαδών, με μαχαίρωμα του ενός, συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην Σαμοθράκη, έξω από τοπικό σύνδεσμο του Παναθηναϊκού. Οι δύο 39χρονοι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου διακομίσθηκαν με σκάφος του Λιμενικού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο 39χρονοι που είναι από το Σουφλί και επισκέφθηκαν το νησί για να λάβουν μέρος σε κοινωνικό γεγονός, βρίσκονταν έξω από τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού όπου γινόταν εκδήλωση.  Εκεί ήταν περίπου 10 άτομα και άγνωστο πως, ξεκίνησε αρχικά έντονη λογομαχία με τους δύο περαστικούς, οι οποίοι φέρονται να υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό.  Ακολούθησε άγρια συμπλοκή, με μπουνιές, κλωτσιές, μπουκάλια και μαχαίρωμα που δέχθηκε ένας από τους 39χρονους στον μηρό.

«Όπως είναι φυσικό υπήρξε αναστάτωση στους κατοίκους που είτε είδαν, είτε άκουγαν τον χαμό ο οποίος γινόταν, μια και δίπλα βρίσκεται και ταβέρνα που είχε πολλούς θαμώνες και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Οι δυο 39χρονοι που έφεραν πολλά χτυπήματα και στο πρόσωπο, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου διακομίσθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κάτι πολύ σοβαρό, αποχώρησαν αλλά παρέμειναν κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, επειδή ήταν κατηγορούμενοι και αυτοί για συμμετοχή στην συμπλοκή», επισημαίνει το evros-news.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι «οι αστυνομικοί που άρχισαν τις έρευνες για την συμπλοκή, συνέλαβαν χθες Σάββατο με την συνδρομή ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε που έφτασαν από την Αλεξανδρούπολη, συνολικά 4 άτομα που βρισκόταν στον συγκεκριμένο σύνδεσμο, από τους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι κανένας απ’ την Σαμοθράκη, αλλά είχαν έρθει για επίσκεψη στο νησί από την Αθήνα. Με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη όπου και κρατήθηκαν χθες βράδυ στις Φέρες (για να μην είναι στον ίδιο χώρο με τους άλλους δύο) και σήμερα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και οι έξι, με τους περισσότερους να έχουν ακόμα στο πρόσωπο εμφανή τα σημάδια από την άγρια συμπλοκή της Παρασκευής».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του reportal, «οι κάτοικοι του νησιού έχουν αναστατωθεί από το περιστατικό και ζητούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν ακόμα και τη διακοπή λειτουργίας συγκεκριμένου οπαδικού στεκιού». Αξιζει να σημειωθεί ότι μεχρι το βραδυ της Κυριακης δεν είχε εκδοθεί κανένα δελτίο Τύπου επισήμως από τις αστυνομικές αρχές τη περιοχής.