«Πέρασα εσχάτως την περιπέτεια του κορoνοϊού και μπαίνω σιγά-σιγά στην προετοιμασία του ΑΟΞ» αποκαλύπτει ο Ελίνι Δημούτσος

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην ΕΡΑ Σπορ ο περσινός αρχηγός της Ξάνθης, Ελίνι Δημούτσος, ανήμερα των γενεθλίων του, αφού έκλεισε τα 33.

Όπως αποκάλυψε, πέρασε πρόσφατα την περιπέτεια με τον Covid-19, που δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει την ομάδα στην Βουλγαρία, ενώ τώρα είναι έτοιμος να ξεκινήσει με την ομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τους υποψήφιους για αποχώρηση από τον ΑΟΞ, παρ’ ότι έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, αφού δεν υπολογίστηκε καν στην πεντάδα των αρχηγών του νέου ΑΟΞ, σε αντίθεση με πέρυσι.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την Ξάνθη: «Έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα. Ήλθα εδώ, μετά τη Λαμία απ την οποία έχω καλές αναμνήσεις ,γιατί πίστεψα στο πρότζεκτ. Χάσαμε την άνοδο στο τελευταίο ματς ,σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της SL2 Έγιναν πολλές αλλαγές φέτος στην ομάδα .αλλά θα ξαναπροσπαθήσουμε να ανεβάσουμε τη Ξάνθη στην κατηγορία που ανήκει. Εγώ πέρασα εσχάτως την περιπέτεια του κορωναιού και μπαίνω σιγά -σιγά στην προετοιμασία. Το τι θα γίνει στο μέλλον κανείς δεν ξέρει».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ξεκίνησα να παίζω μπάλα στον Ηλυσιακό με όνειρο κάποια στιγμή να φορέσω κι γω τη φανέλα μιας μεγάλης ομάδας Στα 17 μου βρέθηκα δανεικός από τα Ιλίσια στον Φωστήρα, ώσπου το καλοκαίρι του 2007 με απέκτησε ο Παναθηναϊκός .Την ημέρα της υπογραφής ,δεν μπορώ να πω ,πως κοιμήθηκα το βράδυ. Ζούσα ένα όνειρο. Η μετάβαση από τα μικρά πρωταθλήματα στη μεγάλη κατηγορία και δη στον Παναθηναϊκό ,ήταν κάτι φανταστικό, ασύλληπτο. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό (2/9/2007 0-0) και στο πρώτο τέταρτο ,δεν πατούσα καλά στο γήπεδο. Τα είχα λίγα χαμένα. Γιατί? Σκεφτείτε μόνο το εξής. Τελείωσα τη σαιζόν αγωνιζόμενος στο ματς Φωστήρας-Χίος και ξεκινούσα τη νέα σαιζόν βασικός πού, στο ντέρμπυ αιωνίων!».

Για τους δανεισμούς στο «τριφύλλι»: «Την πρώτη μου σαιζόν αγωνίστηκα σε 13 ματς και μπορώ να πω, πως άρχισα να μπαίνω στο κλίμα του επαγγελματισμού και των μεγάλων απαιτήσεων ενός συλλόγου ,όπως ο Παναθηναϊκός. Είχα αυτοπεποίθηση, καθώς παράλληλα συμμετείχα και στην Εθνική Νέων ,με προπονητή τον Νιόπλια, ενώ και ο κ Φερέιρα στην ομάδα έδειχνε, πως με πιστεύει. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά, η πίεση για τίτλους μεγάλη με αποτέλεσμα να βρεθώ στον ΟΦΗ. Μετά ήλθε η μεγάλη αλλαγή στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, ακολούθησαν κατόπιν άλλοι δυο δανεισμοί σε Παναιτωλικό και τη Μλάντα Μπόλεσβαλ ,μέχρι να βρεθώ στον Ατρόμητο ,που ουσιαστικά ξεκίνησα από την αρχή και ξαναχάρηκα το ποδόσφαιρο. Δεν έχω πάντως παράπονο από τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλος σύλλογος και οι μεγάλοι σύλλογοι δεν δίνουν πίστωση χρόνου .Ήταν τιμή μου που αγωνίστηκα ,αλλά για την συνολική μου πορεία στους πράσινους προφανώς ευθύνομαι και εγώ».

Για το αν υπάρχει προπονητής που να τον έχει επηρεάσει στην καριέρα του: «Ναι, υπάρχει. Είναι ο κ Δώνης με τον οποίο συνεργάστηκα τέλεια στον Ατρόμητο. Τολμώ να πω ,πως αυτός που έμαθε ποδόσφαιρο, γιατί μέχρι τότε έπαιζα μάλλον ποδόσφαιρο αλάνας. Με πίστεψε, ασχολήθηκε πολύ μαζί μου και με κατεύθυνε ,ώστε να αποκτήσει ουσία το παιχνίδι μου .Χρωστάω πολλά στον κ Δώνη, γιατί έτσι άρχισα να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Στον Ατρόμητο ουσιαστικά μπήκα στο κλίμα της Σούπερ Λίγκ. Επίσης πολλά έμαθα και απ τον κ Νιόπλια στη Εθν. Ελπίδων ,όπου είχαμε μια σπουδαία ομάδα με σπουδαίους συμπαίκτες, όπως οι Νίνης Παπασταθόπουλος , Μήτρογλου, Κουτσιανικούλης Μπουκουβάλας κι άλλα παιδιά. Μη ξεχνάτε ,πως το καλοκαίρι του 2007 φθάσαμε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού(ξεκίνησε βασικός) ,όπου χάσαμε από την Ισπανία».

Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Κάθε χρόνο και χειρότερα μπορώ να πω, με κύριο χαρακτηριστικό, πως στις επαγγελματικές κατηγορίες δεν υπάρχει αρχή .μέση και τέλος. Μια διαρκής αναστάτωση η οποία μας επηρεάζει άμεσα. Νομίζω, πως οι παράγοντες τους τελευταίους που σκέφτονται είναι εμάς τους ποδοσφαιριστές. Κάνω μια έκκληση σε όλους τους παράγοντες να οργανώσουν επιτέλους τα πρωταθλήματα. Βλέπετε πως η Super League δεν άρχισε ,ενώ η SL2 μέσα Αυγούστου και δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα αγωνιστούν!!».