190 χιλιόμετρα ταξίδι από το Διδυμότειχο τρεις φορές την εβδομάδα για να προπονείται και να γίνει η κορυφαία όλων των εποχών

Στο Κράλιεβο της Σερβίας φιλοξενήθηκε πριν λίγες ημέρες το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων. Από την ελληνική αποστολή ξεχώρισε η Νικολέτα Αντωνιάδη. Όχι μόνο για το πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε και το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε, αλλά για την προσπάθεια που κάνει καθημερινά.

Η Νικολέτα Αντωνιάδη κέρδισε στο βαλκανικό πρωτάθλημα το χρυσό μετάλλιο στα 100μ εμπόδια κάνοντας 13.67 (+0,7). Επίδοση που είναι η κορυφαία όλων των εποχών στην Ελλάδα για την κατηγορία των κορασίδων και η 10η καλύτερη για φέτος στον κόσμο. Σημείωση: η Αντωνιάδη είναι γεννημένη στις 7 Δεκεμβρίου το 2005.

Η 15 ετών και 8 μηνών (για να είμαστε ακριβείς) αθλήτρια γεννήθηκε και ζει στο Διδυμότειχο. Προπονείται με τον Θανάση Τσιτσιμάκα και τους τελευταίους 18 μήνες, ο Κώστας Γκατσιούδης δεν έχει βαρεθεί να μιλάει παντού για την Αντωνιάδη. «Είναι πολύ μεγάλο ταλέντο, ερωτευμένη με το στίβο και θα αφήσει εποχή. Να μου το θυμηθείτε» έλεγε και ξαναέλεγε από πέρσι ο Γκατσιούδης, όπως αποκαλύπτει σε κεντρικό του άρθρο στο SportsFeed ο Θανάσης Νικολάου.

Κάτι παραπάνω ξέρει ο Γκατς. Από το Διδυμότειχο είναι και αυτός, όπως και η Αντωνιάδη. Η κοπέλα γυμνάζεται με τον Τσιτσιμάκα, που υπήρξε για πολλά χρόνια προπονητής και του ίδιου. «Μέχρι εδώ όλα καλά… Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές με όσους δεν έχουν έδρα κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, έτσι και η Αντωνιάδη, εκτός από τα φυσικά εμπόδια που καλείται να ξεπερνά στις προπονήσεις της, έχει και άλλα πιο δύσκολα στο δρόμο της», προσθέτει ο Νικολάου.

Στο Διδυμότειχο δεν υπάρχει ελαστικός τάπητας για να προπονηθεί. Και όμως ναι, εν έτη 2021, σε μια πόλη 20.000 κατοίκων δεν υπάρχει πουθενά ελαστικός τάπητας. Αυτό εξαναγκάζει τη 15χρονη Αντωνιάδη να ταξιδεύει τρεις φορές την εβδομάδα 95 χιλιόμετρα για να πάει στην Αλεξανδρούπολη να κάνει προπόνηση και άλλα τόσα για να επιστρέψει πίσω στο σπίτι της. Ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία για την οποία όμως η ίδια δεν έχει παραπονεθεί ποτέ!

«Η χρονιά ήταν δύσκολη, όμως τελικά βρήκαμε χώρο να προπονηθούμε. Οπουδήποτε και αν είναι κάποιος αθλητής, αν έχει το πάθος και τη θέληση μπορεί να τα καταφέρει. Στο Διδυμότειχο δεν έχουμε τις υποδομές. Έχουμε έναν κλειστό χώρο 20 μέτρα όπου χωράνε δύο εμπόδια. Είναι πιο δύσκολο να τα καταφέρεις χωρίς εγκαταστάσεις αλλά θα πορευτούμε με ότι έχουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά» δήλωνε στην εκπομπή «Γεγονότα» της Δέλτα Τηλεόρασης και λίγες μέρες μετά γινόταν η κορυφαία όλων των εποχών στην Ελλάδα και μπήκε στο παγκόσμιο Τοπ10 για το 2021.