Τόκυο 2020: Με στόχο την εξάδα πάει στους Παραολυμπιακούς ο νεαρός ποδηλάτης του Ηρόδικου Νίκος Παπαγγελής

Ο Νίκος Παπαγγελής είναι αθλητής του Ηρόδικου. Θεωρείται ανερχόμενο ταλέντο της ποδηλασίας. Αρχισε το άθλημα πριν μια εξαετία. Και όμως μέσα σε τόσο λίγο χρόνο κατόρθωσε εκτός των άλλων επιτυχιών του να πάει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στο Τόκυο που θα βρεθεί προσβλέπει «να μπω στην πρώτη εξάδα. Αυτός είναι ο στόχος μου. Γυμνάζομαι καθημερινά υπό την επίβλεψη του Γιώργου Βαρβεράκη. Βέβαια αυτός είναι στη Κρήτη και εγώ εδώ στον Πειραιά, αλλά δεν απαιτείται να είναι παρών στις προπονήσεις από την στιγμή που ακολουθώ το πρόγραμμα που μου έχει δώσει».

Ο Νίκος είναι ο δεύτερος σε ηλικία μικρότερος της αποστολής. Ο Βενιαμίν της Ελληνικής αποστολής «είναι ο φίλος μου ο Μάριος, ο Χατζηκυριάκος», λέει ο Παπαγγελής. «Εγώ την Ποδηλασία την ξεκίνησα το 2014 μετά τον ακρωτηριασμό μου. Γυμναζόμουνα να αποκτήσω μια καλή φυσική κατάσταση. Κατέβηκα κάτω στη Κρήτη, στο πρώτο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας, γνώρισα τον Γιώργο Βαρβεράκη κουβεντιάσαμε και αγάπησα το άθλημα και από τότε γυμνάζομαι συστηματικά με στόχο τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τα άλλα εγχώρια πρωταθλήματα που έχουμε».

Μπορεί να είναι μικρός και σε ηλικία και σε χρόνια ενασχόλισης με το άθλημα ωστόσο έχει ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο. Ακόμα ο Νίκος Παπαγγελής εχει πετυχει τις ακολουθες εγχωριες και διεθνείς διακρίσεις:
• Πανελλήνιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας Δρόμου και Πίστας
• 3ος στην αντοχή και 10ς στο χρονόμετρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας στην Ολλανδία (2015-2016-2017)
• 8ος στην αντοχή και 11ος στο χρονόμετρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιταλία
• 14ος στην αντοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βέλγιο
• 10ος στα τρία χιλιομετρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας στην Αμερική

«Κάνω καθημερινά προπόνηση. Μόνο την Κυριακή έχω τα ρεπό μου. Δυο ημέρες κάνω και γυμναστήριο οπότε εκείνες τις ημέρες μπορεί να κάνω και 5-6 ώρες προπόνηση», αποκαλυπτει ο Νικος Παπαγγελής που θα τρέξει «στα 3χλμ. στη ατομική καλωδίωση στη πίστα ,θα τρέξω στον δρόμο στη ατομική χρονομέτρηση και στον δρόμο της αντοχής. Το καλο μου αγώνισμα είναι η αντοχή που είναι στις 31 Αυγούστου. Σίγουρα ο πρώτος στόχος μου είναι να καταφέρω να μπω στη πρώτη εξάδα. Από εκεί και πέρα επειδή στη προετοιμασία όλα πήγαν τέλεια μπορεί να καταφέρουμε και να κάνουμε την υπέρβαση, να κάνουμε κάτι καλύτερο».