«Για τα καλά στο μικροσκόπιο ο Πάπας μετά την ένορκη κατάθεση ότι πούλησε την ΠΑΕ Ξάνθη»

Με την υπόθεση του Μπιλ Πάπας ασχολείται η οικονομική στήλη Over the Counter του Θανάση Κουκάκη, στην οποία τονίζεται ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της Ξάνθης έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο μετά την ενορκη καταθεσή του ότι πούλησε την Mazcon μέσω της οποίας κατείχε την ΠΑΕ Ξάνθη.

Εντύπωση κυρίως προκαλεί το γεγονός ότι εμφανίζεται να καταθέτει σύνολο περιουσίας μόλις 266.000 δολαρίων – κάτι που αμφισβητείται έντονα. Η συνηθως καλά ενημερωμένη για τα οικονομικά τεκταινόμενα στήλη του ομίλου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου καταλήγει ότι τόσο το δικαστικό σκέλος όσο και το αθλητικό της όλης υπόθεσης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, βρίσκεται ακόμα στην αρχή.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Η στήλη πληροφορείται πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης, ο ομογενής Βασίλης Παπαδημητρίου ή κατά κόσμο Bill Papas, ο οποίος το τελευταίο δίμηνο έχει ανοίξει μέτωπα με τις δικαστικές Αρχές της Αυστραλίας μετά από νομικές ενέργειες στις οποίες προχώρησαν ξένες τράπεζες (Westpac, Societe General και Sumitomo Mitsui Banking) σε βάρος του ιδίου και της εταιρείας του Forum Finance, κατηγορώντας τον για απάτη 400 εκατ. δολαρίων, έχει μπει για τα καλά στο «μικροσκόπιο». Η αφορμή δόθηκε από την ένορκη κατάθεση που έδωσε ο ίδιος ο Βασίλης Παπαδημητρίου στις αυστραλιανές αρχές – εξ αποστάσεως καθώς βρίσκεται στην Ελλάδα και όχι στην Αυστραλία-. Στην εν λόγω κατάθεσης ο Παπαδημητρίου υποστήριξε πως το σύνολο της περιουσίας του ανέρχεται σε 266.000 δολάρια, εκ των οποίων 206.000 δολάρια αφορούν σε καταθέσεις, 100 δολάρια σε μετοχές και τα υπόλοιπα αντιστοιχούν στην αξία τριών τζετ σκι και ενός τρέιλερ κάμπινγκ. Πέραν τούτου, ο Bill Papaps κατέθεσε πως ο ίδιος έχει πουλήσει από τον Μάρτιο του 2021 τις μετοχές του στην Mazcon Investments Hellas, την ελληνική ΙΚΕ, μέσω της οποίας κατέχει το 94% της ΠΑΕ Ξάνθη, δύο διαμέρισμα επί της οδού Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη και δύο γραφεία επί της οδού Ίωνος Δραγούμη ξανά στη Θεσσαλονίκη. Η ένορκη κατάθεση του Βασίλη Παπαδημητρίου δεν επαληθεύεται από τα δημοσιευμένα στοιχεία στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο που εξακολουθούν να τον εμφανίζουν ως το βασικό μέτοχο της Mazcon Investments Hellas. Αλλά δεν ταυτίζονται και με τα στοιχεία περιουσιακής κατάστασης που δήλωσε στο δικαστήριο στην Αυστραλία, καθώς μόνον για το μετοχικό κεφάλαιο της Mazcon εισέφερε ο ίδιος ως φυσικό πρόσωπο 5,24 εκατ. ευρώ (δικαστικά έγγραφα αναφέρουν πως προς την Mazcon έχουν κατευθυνθεί τουλάχιστον 16 εκατ. δολάρια)! Αυτό που μπορούμε να σας πούμε με ασφάλεια είναι πως τόσο η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, όσο και το αθλητικό της σκέλος, βρίσκονται ακόμη στην αρχή…