ΕΠΣ Ξάνθης: Υποχρεωτική η συμμετοχή στο Κύπελλο για ομάδες Γ’ Εθνικής και Α’ Κατηγορίας με απειλή προστίμου 500 ευρώ

Απειλή απώλειας στο πρώτο τους παιχνίδι στο πρωτάθλημα και προστίμου που μπορεί να φτάσει και τα 500 ευρώ αντιμετωπίζουν οι ομάδες της ΕΠΣ Ξάνθης για τις οποίες είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στο Κύπελλο αλλά δεν θα δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό.

Αυτό αναφέρεται στην προκήρυξη του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης. Σε αυτήν αναφέρεται στο άρθρο 1 ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
α) υποχρεωτικά όλες οι ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και της Α’ τοπικής ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ένωσης.
β) προαιρετικά οι ομάδες της Β’ και Γ’ ερασιτεχνικής τοπικής κατηγορίας της ΕΠΣ και οι ερασιτεχνικές ομάδες σωματείων που ίδρυσαν ΠΑΕ.

Το σωματείο που έχει δικαίωμα και επιθυμεί να λάβει μέρος στο Κύπελλο, υποχρεούται έως τις 20
Αυγούστου 2021, δηλαδή ως την Παρασκευή, να υποβάλλει στην Γραμματεία της ΕΠΣ Ξάνθης γραπτή δήλωση συμμετοχής. Για την νέα αγωνιστική περίοδο η συμμετοχή για τις ομάδες της Α’, της Β’ και της Γ’ Κατηγορίας στο Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης είναι δωρεάν ενώ οι ομάδες της Γ’ Εθνικής (δηλαδή ο Ορφέας Ξάνθης και ο Άρης Αβάτοου) θα πληρώνουν παράβολο συμμετοχής 70€.

Το σωματείο μαζί με τη δήλωση συμμετοχής υποχρεωτικά προσκομίζει και βεβαίωση της διοργανώτριας αρχής περί μη οφειλής του από οποιαδήποτε αιτία προς αυτή, διαφορετικά ή δήλωση δεν γίνεται δεκτή. Τέλος, όπως αναφέρει το άρθρο 3 της προκήρυξης, «για τις ομάδες που η συμμετοχή τους είναι υποχρεωτική στο Κύπελλο η μη δήλωση συμμετοχής συνεπάγεται την απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα πρωταθλήματος στο οποίο δικαιούται να μετάσχει και της επιβάλλεται ποινή έως και πεντακόσια ευρώ (500) σύμφωνα με τα άρθρα του ΚΑΠ».