Conference League: Αέρα… ανατροπής έφερε ο Λουτσεέσκου για τον ΠΑΟΚ στην επίσημη επιστροφή του στην Τούμπα

Το καθήκον του για τον ίδιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε ο ΠΑΟΚ του Ρουμάνου πρώην τεχνικού της Ξάνθης Ράζβαν Λουτσέσκου που επικράτησε με 2-0 της Μποέμιαν στην Τούμπα για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League και πήρε το εισήτηριο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

O Λουτσέσκου ο οποίος πάτησε ξανά το πόδι στο γήπεδο της Τούμπας έπειτα από την ιστορική μέρα του αγώνα με τον Λεβαδειακό και την φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος το 2019, εμπιστεύτηκε κάτω από τα δοκάρια τον πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Οι Θεσσαλονικείς που καλούνταν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1 από το ματς της Ιρλανδίας την προηγούμενη εβδομάδα, έφεραν το συνολικό σκορ στα ίσα μόλις στο 4’· με την καρφωτή κεφαλιά του Σβαμπ από την σέντρα ακριβείας του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο πριν την ολοκλήρωση του ημιώρου βρήκε και το πολυπόθητο δεύτερο γκολ που του έδινε σκορ πρόκρισης. Ο Καντουρί με εξαιερτική πάσα στον κενό χώρο έκοψε την ιρλανδική άμυνα στα δύο και έβγαλε τον Μπίσεσβαρ φάτσα με τον Τάλμποτ. Στο 28’ το 2-0 ήταν εύκολη υπόθεση για τον Σουριναμέζο.

Ο Μαροκινός άσος του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, γράφοντας το 3-0, αν στο σουτ που επιχείρησε στο 35ο λεπτό οι διαιτητές της αναμέτρησης έβλεπαν πως η μπάλα πέρασε όλοκληρη τη γραμμή, κάτι που διαφαίνεται στο ριπλέι.

Οι «ασπρομαύροι» οι οποιοί διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, θα αναμετρηθούν με μία εκ των Ριέκα ή Χιμπέρνιαν για την φάση των πλέι οφ του Europa Conference League.