Επέστρεψαν και έφυγαν νικητές από την ιδιαίτερη πατρίδα τους οι Δαρέλας και Γκαρνέτας

Στο πρώτο φιλικό για τη νέα σεζόν και για τις δύο ομάδες η ομάδας της Αλεξανδρούπολης ηττήθηκε με το ευρώ 0-7 από τους νεαρούς της Κ19 του ΠΑΟΚ.

Το αξιωσημείωτο είναι πως από την πλευρά των νικητών υπήρχαν δύο παιδιά της τάξης του 2003 που καταγόνται από τον Έβρο και είχαν την τιμή να ξεκινήσουν την προετοιμάσια τους και παράλληλα τη δοκιμή τους για μία ευκαιρία στον νεοσύστατο ΠΑΟΚ Β, που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο ένας εξ αυτών είναι ο Αργύρης Δαρέλας, ο οποίος ανήκει στους Θεσσαλονικείς από το 2019. Ο Αλεξανδρουπολίτης αγωνίζεται στην μεσοεπιθετική γραμμή και αποκτήθηκε από τον ΑΟ Μαΐστρου. Έχει ήδη στη συλλογή ένα πρωτάθλημα με την ομάδα Κ17 και από εφέτος θα ανήκει στην Κ19 του ΠΑΟΚ, όντας υπό τις οδηγίες του πρώην στόπερ (με θητεία ως ποδοσφαιριστή και στην Ξάνθη) Στέλιου Μαλεζά.

Όπως φάνηκε ωστόσο, ακόμη ένας ταλαντούχος Εβρίτης σκανάρεται ενδελεχώς από τους «ασπρόμαυρους». Ο λόγος για τον Θανάση Γκαρνέτα, που αποτελούσε στο πρόσφατο παρελθόν ένα από τα κορυφαία ταλέντα των υποδομών της Ξάνθης. Εντάχθηκε αρχικά στις ακαδημίες του ΑΟΞ προ τετραετίας από αυτές του Ποντιακού Αλεξανδρούπολης και στη διάρκεια που αγωνιζόταν στην Ξάνθη έγινε αρχηγός της, ενώ κλήθηκε και στις μικρές Εθνικές Ομάδες. Ωστόσο, όταν παιδιά των ομάδων Κ19 και Κ17 κλήθηκαν να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια την περασμένη χρονιά, εκείνος αρνήθηκε βάζοντας τέλος ουσιαστικά στην καριέρα του στην Ξάνθη. Πλέον, περνάει από «κόσκινο» έτσι ωστέ να πείσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ πως αξίζει την ενταξη του στην ομάδα.