Με πρωταγωνίστρια τη Νίκη της Σαμοθράκης η παράδοση της ολυμπιακής σημαίας από το Τόκυο στο Παρίσι (+video)

“Καληνύχτα Τόκιο, καλημέρα Παρίσι” αναφώνησε ο αθλητικός κόσμος του πλανήτη το απόγευμα της Κυριακής (08/08), αφού η σκυτάλη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων περνά στη γαλλική πρωτεύουσα με ορίζοντα το 2024.

Μάλιστα το Παρίσι υποδέχθηκε το γεγονός με φόντο τη Νίκη της Σαμοθράκης αλλά και με… breakdancing που μπαίνει στο πρόγραμμα ως άθλημα. Στο περίπου ένα τέταρτο του προγράμματος της τελετής λήξης του Τόκυο που επιμελήθηκαν οι γάλλοι διοργανωτές των επόμενων Αγώνων, η Νίκη της Σαμοθράκης είχε πρωταγωνιστικο ρόλο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων, που έγινε στο Εθνικό Ολυμπιακο Στάδιο του Τόκυο, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, παρέλαβε τη Σημαία της διοργάνωσης από την κυβερνήτη της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιούρικο Κόικε.

Μέσω ενός βίντεο, στη συνέχεια, οι Γάλλοι παρουσίασαν τη διοργάνωση των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024 και ο Εθνικός Ύμνος της χώρας, δηλαδή η περίφημη «Μασσαλιώτιδα», πλαισιώθηκε και από τη Νίκη της Σαμοθράκης μιας και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου.

Οι Γάλλοι διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση στους Κήπους του Τροκαντερό, απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ, και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας σχημάτισαν στον ουρανό του Παρισιού τη Σημαία της χώρας, τη στιγμή που breakdancers έδιναν μια γεύση από τη φιλοξενία των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων μιας και το εν λόγω είδος χορού συμπεριλαμβάνεται πλέον στο πρόγραμμα ως άθλημα.

Δειτε το βίντεο με την ξεχωριστη ανακρουση του γαλλικου εθνικου υμνου και την Νίκη της Σαμοθρακης να πρωταγωνιστει…