Ελεύθερος στην αγορά ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού και της Μπαρτσελόνα Αλέις Βιντάλ

Τον επόμενο σταθμό της καριέρα του ψάχνει ο Καταλανός πρώην παίκτης του Πανθρακικού, που στη συνέχεια της καριέρας του πέρασε από Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα.

Πλέον είναι ελεύθερος και βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας με την χρηματιστιαριακή αξία του να είναι στα 2 εκατ. ευρώ.

Όσοι φίλοι του Πανθρακικού διαθέτουν ισχυρή μνήμη, παίζει να τους λέει κάτι το όνομά του. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να «ξεσκονίσουν» το αρχείο για να καταφέρουν να θυμηθούν τον ένα χρόνο (2008-09) που πέρασε και δεν… ακούμπησε από την Κομοτηνή, δεδομένου ότι ήρθε και σε πολύ μικρή ηλικία.

Ο 31χρονος (γεννημένος στις 21/08/89) πια Καταλανός ποδοσφαιριστής πάτησε το πόδι του στην Κομοτηνή το καλοκαίρι του 2008 (τη πρώτη πετυχημένη παρουσία της ομάδας στην Α’ Εθνική), έχοντας πάρει φύλλο πορείας από την Εσπανιόλ, προκειμένου να παίξει για ένα χρόνο ως δανεικός στον Πανθρακικό.

Με τη φανέλα του Πανθρακικού αγωνίστηκε μόλις 8 φορές αν και είχε καλή παρουσία μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του και η ομάδα της Κομοτηνής μέσω του τότε προπονητή του Εμίλιο Φερέιρα, που μετέβη ο ίδιος στη Βαρκελώνη για να επεκτείνει τον δανεισμό του κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν συνέβη για διάφορους λόγους. Έτσι το καλοκαίρι έβαλε τέλος στο σύντομο κύκλο της θητείας του στη χώρα μας, προκειμένου να επαναπατριστεί για λογαριασμό της Πόμπλα Μαφουμέτ (Δ’ Εθνική) και το χειμώνα στη Γυμνάστικ Ταραγόνα (Β’ Εθνική).

Αφου και εκεί δεν πέτυχε (μόλις 2 συμμετοχές), βρέθηκε στη Μαγιόρκα Β΄και το καλοκαίρι του 2011 μεταπήδησε στην Ανδαλουσία και την Αλμερία με την οποία τα τρία τελευταία χρόνια είχε σε 116 αγώνες 15 γκολ, φτιάχνοντας για τα καλά το όνομά του και ανεβάζοντας την μετοχή του στο ισπανικό χρηματιστήριο.

Η κάτοχος του Europa League Σεβίλλη χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να βγάλει 3 εκατομμύρια ευρώ (!) προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα από την Αλμερία.

Στην Σεβίλλη στην πρώτη του θητεία αγωνίστηκε ένα χρόνο (2014-15) καταγράφοντας σε όλες τις διοργανώσεις 47 παιχνίδια, πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 11 τελικές πάσες. Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στην Μπαρτσελόνα όπου και έμεινε για 3 χρόνια. Από το 2015-18 που βρίσκονταν στην Καταλονία σημείωσε 51 συμμετοχές, πέτυχε 5 γκολ και μοίρασε 11 τελικές πάσες.

Επέστρεψε για δεύτερη φορά στη Σεβίλλη το καλοκαίρι του 2018 έως το καλοκαίρι του 2021 με 40 συμμετοχές, δεν σκόραρε αλλά έδωσε 4 ασίστ. Είχε και ένα ενδιάμεσο δανεισμό στην Αλαβές (2019-20) όπου σε 29 παιχνίδια πέτυχε 2 γκολ και μοίρασε 5 τελικές πάσες.