Τόκυο 2020: Υποδοχή «ήρωα» με πάρτυ-έκπληξη για τον Εβρίτη ολυμπιονίκη Σιδέρη Τασιάδη στην Γερμανία

Υποδοχή ήρωα επιφυλάχθηκε στην Γερμανία για τον Εβρίτη στην καταγωγή χάλκινο ολυμπιονίκη στο σλάλομ του κανόε καγιάκ Σιδέρη Τασιάδη. Συγκεκριμένα, κατά την επιστροφή του στο Αουγκσμπουρκ η οικογένειά του αλλά και οι τοπικές αρχές του επιφύλαξαν ένα πάρτυ έκπληξη.

Μετά από έντεκα ώρες πτήσης από το Τόκυο, ο Τασιάδης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Από εκεί ο 31χρονος θα πήγαινε με το τρένο στο Άουγκσμπουργκ, αλλά ανυποψίαστος διαπίστωσε όταν βγήκε από τον έλεγχο των διαβατηρίων ότι εκεί τον περίμεναν οι Εβρίτες γονείς του, η φίλη του, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συνάδελφοί του από την αστυνομία αλλά και συναθλητές του και παράγοντες από τον σύλλογο στον οποίο ανήκει.

Από εκεί ξεκίνησε μια πομπή για το Αουγκσμπουργκ όπου τον περίμενε νέα έκπληξη σε μπιραρία της πόλης. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 φίλοι του, άλλα μέλη της οικογένειας, συνάδελφοι αλλά και μέλη του συλλόγου του Kanu Schwaben, από τους οποίους γνώρισε την αποθέωση. Αν και πάνω από 23 ώρες στο πόδι, ο Σιδέρης Τασιάδης παρέμεινε συγκινημένος μέχρι αργά στο ζυθοποιίο υπογράφοντας αυτόγραφα και βγάζοντας φωτογραφίες με θαυματές του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπάρχει μια τέτοια υποδοχή. Η αλήθεια είναι πως ήμουν αγχωμένος επειδή υπολόγιζα ότι είχαν μόνο δέκα λεπτά από την στιγμή της προσγείωσης για να τρέξω στο τρένο και να προλάβω το δρομολόγιο. Έτρεξα τελείως μπερδεμένος, δεν ήξερα πού να πάω. Οταν διαπίστωσα ότι η οικογένειά μου και οι συνάδελφοί μου ήταν τελικά εκεί, ένιωσα εκπληκτικά. Σήμερα είστε όλο εκπλήξεις», δήλωσε ο Τασιάδης.

Οι καλές στιγμές συνεχίστηκαν και θα μείνουν στο μυαλό του Τασιάδη χαραγμένες για μια ζωή. Στη ζυθοποιία Riegele ο Τασιάδης παρουσίασε στο πλήθος το χάλκινο μετάλλιό του και οι παρευρισκόμενοι θέλοντας να αναδείξουν και την ελληνική του καταγωγή, του έβαλαν στο κεφάλι ένα στεφάνι. «Θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να συνεχίσω και εγώ να σας εκπλήσσω», είπε ο Τασιάδης που δήλωσε ότι μετά από λίγες ημέρες διακοπών μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ξαναρχίσει προπονήσεις καθώς στα τέλη Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κανό Σλάλομ στη Μπρατισλάβα.