Τόκυο 2020: Αποκλεισμός – σοκ για την Μαρία Πρεβολαράκη και… παρηγοριά από Καπράλο και Γιαγκίνη

Η Ελίζαμπεθ Βαλβέρδε έβαλε πρόωρα τέλος στις ελπίδες της Μαρίας Πρεβολαράκη για ένα μετάλλιο στο Τόκυο, μιας αθλήτριας που πολλές φορές έχει βρεθεί στην Κομοτηνή για να λάβει μέρος σε καμπ προετοιμασίας αλλά και να υποβληθεί σε τεστ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της πάλης είχε δύσκολη κλήρωση στον πρώτο γύρο και αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο η αθλήτρια από το Εκουαδόρ, που την κέρδισε με 11-4 . Και δυστυχώς για την Πρεβολαράκη η Βαλβέρδε ηττήθηκε στον επόμενο γύρο, στερώντας την ευκαιρία από την Ελληνίδα αθλήτρια να διεκδικήσει το χάλκινο μέσω των ρεπεσάζ.

Αυτό ήταν κάτι που το περίμενε και η ίδια, για αυτό και ήταν στην συνέχεια απαρηγόρητη στην μεικτή ζώνη, όπου προσπαθούσαν να την ηρεμίσουν οι δημοσιογράφοι όπως ο Θρακιώτης Γιάννης Γιαγκίνης αλλά και ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (από τον λογαριασμό της οποίας και η φωτογραφία).

«O Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος στο πλευρό της Μαρίας Πρεβολαράκη αμέσως μετά τον αποκλεισμό τηε από τον πρώτο γύρο της πάλης στο Τόκιο», έγραψε η ΕΟΕ ενώ από την πλευρά του, κοινοποιώντας αυτήν την ίδια φωτογραφία, ο Γιάννης Γιαγκινης σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Στον αθλητισμό πέρα από τη νίκη υπάρχει και η ήττα. Καμία ήττα όμως σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορει να κάνει τον αθλητή να «ντρέπεται» και να ζητά «συγνώμη». Αν κάποιοι πρέπει να ντρεπόμαστε και να ζητήσουμε συγνώμη, είμαστε όσοι έχουμε κάνει αθλήτριες σαν την Maria Prevolaraki να αισθάνονται τέτοιο βάρος στις πλάτες τους ώστε στο τέλος να μην απολαμβάνουν την αξία της συμμετοχής – που ήταν η βασική νίκη, ειδικά φέτος, σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες της εποχής της πανδημίας. Η Μαρία θα έχει άλλη μια ευκαιρία στο Παρίσι με στόχο, όπως η ίδια δήλωσε, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Spiros Gianniotis και να διεκδικήσει εκεί το πολυπόθητο μετάλλιο. Αλλά και να μην τα καταφέρει, η προσφορά της στο άλλοτε «άθλημα των ολυμπιονικών» ώστε να μείνει «ζωντανό» στην χώρα που το γέννησε είναι ανεκτίμητη…