Τόκυο 2020: Από τις βουτιές στο Θρακικό Πέλαγος και το «Δ. Μιχαλεντζάκης», 5ος ολυμπιονίκης στη μαραθώνια κολύμβηση

Με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και μια σπουδαία εμφάνιση συνοδεύτηκε η πρώτη παρουσία του Άλκη Κυνηγάκη σε Ολυμπιακούς Αγωνες αφού στον αγωνα των 10 χιλιομέτρων που διεξήχθη τα ξημερώματα στο Τόκυο κατέλαβε την 5η θέση.

Ο 22χρονος πρωταθλητής της μαραθώνιας κολύμβησης ακολούθησε από την αρχή εξαιρετική τακτική, έμεινε κοντά στο γκρουπ των αθλητών που πήγαιναν για μετάλλιο και κατάφερε να φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση με τον ίδιο ουσιαστικά χρόνο με τον 4ο.

Πρόκειται για τεράστια επιτυχία για τον Άλκη Κυνηγάκη, ο οποίος δείχνει ότι όλο το μέλλον του ανήκει, την οποία έσπευσε να χαιρετίσει και ο Σπύρος Γιαννιώτης. Μάλιστα, ο Κυνηγάκης νίκησε τοσο τον χρυσο όσο και τον χάλκινο ολυμπιονίκη του Ριο (το αργυρό το είχε πάρει ο Γιαννιώτης).

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυνηγάκης βρέθηκε δύο φορές το τελευταίο τετράμηνο στην Αλεξανδρούπολη μετέχοντας στα καμπ προετοιμασίας της ΚΟΕ, μαζί με τον προπονητή του Βαγγέλη Κοζομπόλη. Τη μια πριν το Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης τον Απρίλιο και άλλη μια παραμονές του ταξιδιού στο Τοκυο, τον Ιούλιο. Η βασική του προετοιμασία έγινε στο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» και προφανώς στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, αφού αγωνίζεται στην ανοιχτή θάλασσα.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Φλοριάν Γουέλμπροκ. Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής έβαλε από την αρχή τον αγώνα στα δικά του δεδομένα και κατάφερε να φτάσει στη νίκη χωρίς προβλήματα. Πίσω του είχαμε μάχη ανάμεσα σε ένα γκρουπ τεσσάρων αθλητών με τον Ρασόφσκι να κατακτά το ασημένιο και τον Παλτρινιέρι το χάλκινο, ενώ ο Ροντίνι από το Ισραήλ βρέθηκε 4ος μπροστά από τον Κυνηγάκη και τους Ολιβιε (Γαλλία), Βέρτμαν (Ολλανδία) και ΜακΓκλιν (Β. Αφρική) που έκλεισαν την οκτάδα.