Conference League: Βήμα πρόκρισης με διπλό στη Γεωργία για τη Σίβασπορ του Γούτα, ανοιχτή η πρόκριση για τον Πέτροβιτς

Την τιμητική τους είχαν μερικοί πρώην παίκτες του ΑΟΞ σε παιχνίδια για τα πλαίσια του 3ου προκριματικού γύρου του νεοσύστατου UEFA Europa Conference League.

Η Σίβασπορ η οποία είχε στην σύνθεσή της τον Θασίτη πρώην στόπερ του ΑΟΞ Δημήτρη Γούτα βρίσκεται ουσιαστικά με το ενάμισι πόδι στα play off της διοργάνωσης, καθώς επικράτησε με 1-2 της Ντινάμο Μπατούμι στη Γεωργία, κάνοντας την ανατροπή στο 1-0 του Μαμουτσασβίλι (54’) χάρη στα τέρματα των Τζέιμς (75’) και Καγιόντε στις καθυστερήσεις (90+5’). Με το αποτέλεσμα αυτό η ρεβάνς στην Τουρκία γίνεται -εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου- τυπική διαδικασία.

Η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ του μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστή της Ξάνθης Μίλος Πέτροβιτς έμεινε όρθια στην υπόθεση πρόκριση έπειτα από το 1-1 με την ισχυρή Κοπεγχάγη. Ο Σέρβος, όπως και σε πολλά παιχνίδια την περασμένη σεζόν ειδικότερα με τον Μπάμπη Τεννέ, αγωνίστηκε ως στόπερ σε τριάδα. Η Λοκομοτίβ προηγήθηκε με τη συμπλήρωση μίας ώρας με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ίλιεβ, για να απαντήσει στο 74’ ο Μπιέλ από πλευράς φιλοξενούμενων για το τελικό 1-1. Το αποτέλεσμα δίνει μεν ένα προβάδισμα στην Κοπεγχάγη, αλλά παράλληλα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς στην ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στη Δανία.

Υπενθυμίζεται πως από τη φετινή χρονιά έχει καταργηθεί ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και το οποιοδήποτε ενδεχόμενο ισοπαλίας στα δύο παιχνίδια οδηγεί στη διαδικασία της παράτασης.