Τόκυο 2020: Στην 8η θέση οι Μάντης-Καγιαλής στον τελευταίο τους κοινό ολυμπιακό χορό στην κλάση 470

Οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ήρθαν 8οι στον… τελευταίο τους ολυμπιακό χορό στην κατηγορία των 470 καθώς η κατηγορία, ως αμιγώς ανδρικό πλήρωμα, θα πάψει να υφίσταται σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το επί σχεδόν 13 χρόνια ως ζευγάρι δεν θα ξανατρέξει μαζί στην κορυφαία διοργάνωση σε αυτή την κλάση.  

Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές των 470 ήξεραν από την αρχή της κούρσας των μεταλλίων ότι η βαθμολογική διαφορά ήταν πολύ μεγάλη για μία θέση στο βάθρο και δεν μπορούσε να καλυφθεί. Έτσι, μπήκαν για τελευταία φορά στο ολυμπιακό 470 και χάραξαν ρότα για μία θέση στην οκτάδα.

Στην medal race τερμάτισαν 9οι και ολοκλήρωσαν την ολυμπιακή τους παρουσία στην κατηγορία με μία 8η θέση στη γενική κατάταξη που ήταν η καλύτερη θέση για την ελληνική ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, ύστερα από την 9η θέση της Βασιλείας Καραχάλιου.  

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν, οι, από την αρχή, αδιαφιλονίκητο φαβορί, οι Αυστραλοί Μάθιου Μπέλτσερ (χρυσός στο Λονδίνο, ασημένιος στο Ρίο) και Γουίλ Ράιαν (ασημένιος στο Ρίο), το ασημένιο οι Σουηδοί Ντάλμπεργκ – Μπέργκστρομ και το χάλκινο οι Ισπανοί Σαμάρ και Ροντρίγκεθ.     

Ο Παναγιώτης Μάντης και ο έχων ξανθιώτικες ρίζες Παύλος Καγιαλής ειχαν αναδειχθεί υπενθυμίζεται χάλκινοι ολυμπιονίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 έχοντας τότε ως βασικο χορηγο για το σκάφος τους τον Ξανθιωτη επιχειρηματία Νίκο Λάσκαρη, τότε μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Αρης.