Τόκυο 2020: Καμία αναφορά στην Ξάνθη ως ομάδας του Κάλαν Έλιοτ από το επίσημο σύστημα ενημέρωσης της ΔΟΕ

Μπορεί ο Κάλαν Έλιοτ να υπέγραψε πέρυσι τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Ξάνθης και ως παίκτης της να κλήθηκε στην Ολυμπιακή Ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, με την οποία έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση μεταλλίου, ωστόσο το επίσημο σύστημα ενημέρωσης της ΔΟΕ δεν κάνει καμία αναφορά στην Ξάνθη.

Για την ακρίβεια, στα συστήματα με τα βιογραφικά όλων των αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγωνες ο Ελιοτ δεν αναφέρεται καν ότι αγωνίζεται στην Ελλάδα. Ως τόπος διαμονής του αναφέρεται το Ουέλιγκτον ενώ ως ομάδα στην οποία ανήκει και μάλιστα από το 2018 αναφέρονται οι Ουέλιγκτον Φοινιξ (εκεί όπου συμφώνησε να επιστρέψει μετά το ολυμπιακό τουρνουά).

Με απλά λόγια, μια χρυσή ευκαιρία να διαφημιστεί η Ξάνθη διεθνώς μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων δείχνει να χάθηκε, αφού οι ξένοι δημοσιογράφοι και όσοι καλύπτουν τους Αγώνες και μεταδίδουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια, αντί να αναφέρουν την ομάδα της Θράκης αναφέρουν λανθασμένα αυτήν της Νέας Ζηλανδίας λες και ποτέ δεν ήρθε στην Ελλάδα.

Ο Κάλαν Έλιοτ χρησιμοποιήθηκε σε ένα ματς ως αλλαγη και σε τρία ως βασικός στο ολυμπιακο τουρνουά, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης και μια ανασα από το μετάλλιο και την προκριση στα ημιτελικα την οποία στερήθηκε η Νέα Ζηλανδία στην διαδικασία των πέναλτι με την Ιαπωνία.