«Ακραίο άγχος, κατάθλιψη και κρίσεις πανικού» επικαλείται ο Μπιλ Πάπας ενώπιον δικαστηρίου της Αυστραλίας

Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Μπιλ Πάπας, ο οποίους βρίσκεται στο επίκεντρο φερόμενης υπόθεσης απάτης εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος τουλάχιστον τριων τραπεζών, ισχυρίζεται ότι υπέφερε από «ακραίο άγχος και κρίσεις πανικού» από τότε που ο αυστραλιανή τράπεζα Westpac ξεκίνησε την υπόθεσή εναντίον του.

Αυτό αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Αυστραλιας, υποστηρίζοντας ότι μετά από αρκετές εβδομάδες έδωσε σημεία ζωης και απέστειλε υπόμνημα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας παρουσιάζοντας την οικονομική του κατάσταση. Σύμφωνα με το έγγραφο, η αξία των περιουσιακών του στοιχείων στην Αυστραλία που μπορούν να εκτιμηθούν ανέρχεται στα 266.100 δολάρια στα οποία συμπεριλαμβάνονται τρία τζετ σκι, ένα τροχόσπιτο και 206.000 δολάρια σε εναν τραπεζικό λογαριασμό.

Ο συνεργάτης στις επιχειρήσεις του Βινσεντ Τσεσοριένο που επίσης εμφανιζεται στις τραπεζικές καταγγελίες να εμπλέκεται στην υπόθεση της Westpac αποδέσμευσε 60,7 εκατομμυρια δολάρια αξιας ακινήτων που χρηματοδοτούν από δάνεια ύψους συνολικά 44,15 εκατ δολάρια, μια πόρσε καγέν και ένα πολυτελές και συλλεκτικο Chevrolet.

Ο επικεφαλής του Forum Group Μπιλ Πάπας ισχυρίζεται ότι η αξία επτά εταιρειών στις οποίες κατέχει μετοχές ειναι μηδενική, σε δυο αλλες η αξια των μετοχών του είναι $50 η καθεμια και άλλες επιχειρήσεις δεν μπορούν να εκτιμηθουν επειδή δεν έχει προσβαση στα αρχεία.

Ο Μπιλ Πάπας σε μία από τις τρεις ένορκες καταθέσεις λέει ότι βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 21 Ιουνίου 2021. Αυτό έγινε 10 ημέρες αφότου ο Westpac ανέφερε για πρώτη φορά μια ανωμαλία με τον Παπας σχετικά με ένα συμβόλαιο με την WesTrac και έξι ημέρες αφότου δεν εμφανίστηκε σε μια συνάντηση με επιχείρηση μηχανημάτων εξόρυξης που ανήκει στην Seven Group.

«Επίσης υποφέρει από έντονο άγχος και κρίσεις πανικού από τότε που μου επιδόθηκαν τα δικαστικα έγγραφα [από την Westpac]. Μου έχει κάνει εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθώ τα πράγματα που απαιτούνται από μένα», υποστηρίζει ο Μπιλ Πάπας σε ξεχωριστή του δήλωση και προσθέτει: «Λαμβάνω τακτική θεραπεία από γιατρό τα τελευταία τρία χρόνια στο Σίδνεϊ για άγχος και κατάθλιψη, αλλά καθώς βρίσκομαι στην Ελλάδα δεν μπόρεσα να λάβω την θεραπεία».

«Είχα δυσκολίες να ακολουθήσω τις δικαστικές εντολές κυρίως λόγω προβλημάτων υγειας, έχοντας προσβληθεί απο SARS COVID-19 κατά την διάρκεια της εβδομάδας από τις 5 Ιουλίου, όταν παρουσίασα συμπτώματα εντνης εξάντλησης και πυρετού» υποστηριζει ακλομα ο Μπιλ Πάπας απαντώντας στους λογους της μη εμφανισης του ενωπιον δικαστηριου στις 9 Ιουλίου οταν και ο δικαστης Λι ειχε ζητήσει να γίνουν ενργειες για να υπάρξει επικοινωνια και να μιλήσει ο κ Πάπας από την Αθηνα.

«Μέχρι πρόσφατα ήμουν μόνος στην Ελλάδα και σε απομόνωση, κάτι που ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εμένα και την ψυχική και σωματική υγεία μου. Για να με βοηθησει, ζήτησα από την συνεργάτη μου να έρθει στην Ελλάδα για να με βοηθήσει. Από τότε η κατάσταση της υγείας μου βελτιωθηκε» αναφέρει ακόμα ο Μπιλ Πάπας, απαντώντας εμμέσως στις αιτιάσεις δικηγόρου της Westpac ότι την ώρα που η υπάλληλος των εταιρειών του δεσποινίς Αγκοστίνο υποστήριζε ότι του κανόνιζε το εισιτήριο της επιστροφής στην Αυστραλία, τελικά κανόνισε να φύγει εκείνη από την Αυστραλια στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα του Financial Review υποστηρίζεται ότι η Αγκοστίνο είναι η κοπέλα του Πάπας ενώ το ίδιο μέσο δημοσίευσε μέχρι και φωτογραφίες του Πάπας και της Αγκοστίνο που φέρονται να τραβήχτηκαν στην Θεσσαλονίκη. Μετά από το συγκεκριμένο δημοσίευμα οι δικηγόροι της Westpac εμφανίστηκαν πολύ ειρωνικοί ενώπιον του ομοσπονδιακου δικαστή Λι.

Τα απολογητικά υπομνηματα του κ. Πάπας έφτασαν στο δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή μετά από απειλή του δικαστή Λι ότι θα λάβει μέτρα εναντίον του μεγιστάνα του ποδοσφαίρου για την «μακροχρόνια παραβίαση δικαστικών εντολών», εάν δεν συμμορφωνόταν.

Την περασμένη Παρασκευή, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή για την μη δημοσιοποιηση των υπομνημάτων αυτών του Μπιλ Παπας μέχρι να διεξαχθεί ακρόαση για το αν πρέπει να αξιοποιηθούν. Ο δικηγόρος του είχε προϊδεάσει για «αίτηση καταστολής των καταθέσεων», αλλά η αίτηση δεν υποβλήθηκε και τα όσα κατέθεσε ο Μπιλ Παπας ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου με αυτά τα υπομνηματα έγιναν γνωστά την Τετάρτη και ηδη το περιεχόμενό τους δημοσιεύεται απο τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.