Τόκυο 2020: Με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά δήλωσε έτοιμος και για το Παρίσι ο Κώστας Δουβαλίδης

Στόχο τους Ολυμπιακους Αγώνες του 2024 έβαλε και ο… γεμάτος με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά Κώστας Δουβαλίδης, μετά την συμμετοχή του για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πέντε χρόνια πριν, μετά τις κούρσες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Δραμινός πρωταθλητής σκεφτόταν σοβαρά να τα παρατήσει. Τώρα, στα  34 του, δηλώνει έτοιμος να προσπαθήσει άλλα τρία χρόνια ώστε να δώσει το παρών και στο Παρίσι. 

Με 13.63 στα προκριματικά των 110 μέτρων με εμπόδια έκανε την καλύτερη φετινή του επίδοση και κατέλαβε την 27η θέση. Μπορεί να μην προκρίθηκε στα ημιτελικά για μόλις δυο εκατοστά του δευτερολέπτου, ωστόσο για τον Κώστα Δουβαλίδη το σημαντικό ήταν που κατάφερε, έδωσε το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες «δαγκώνοντας τα φτερά του αεροπλάνου για να μπορέσω να έρθω», αγωνίστηκε και κατάφερε να τερματίσει σε μια χρονιά που και κορονοϊό πέρασε αλλά και τρεις υποτροπές στο ίδιο σημείο. 

«Αν είχα ένα μήνα παραπάνω προπόνηση τώρα θα είχα προκριθεί στα ημιτελικά», εκτιμούσε ο πρωταθλητής από την Δράμα, ευτυχισμένος που κατάφερε να τερματίσει υγιής.Αναλυτικά μτά την ολοκλήρωση της φετινής του παρουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, ο δεύτερος εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την Άννα Κορακάκη, δήλωσε:

«Έτρεξα και τερμάτισα. Είμαι πολύ χαρούμενος, βλέπετε το χαμόγελό μου. Είναι γεγονός ότι ταξίδεψα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο την τελευταία στιγμή, δαγκώωνοντας ουσιαστικά τα φτερα του αεροπλάνου. Αλλά ήρθα εδώ, ακόμη και χωρίς πολύ προπόνηση και τερμάτισα. Δυστυχώς πέρασα πολλά και μάλιστα, έπαθα τρεις φορές υποτροπή. Λίγο προπόνηση έβαλα στο Μισάτο και κατάφερε να τρέξω σε Ολυμπιακούς Αγώνες με επίδοση της χρονιάς. Δεν ήμουν και μακριά από τα ημιτελικά και πιστεύω λίγο παραπάνω χρόνο προπόνησης να είχα θα είχα προκριθεί».

Για το μέλλον έκανε την μεγάλη έκπληξη και ανέφερε: «Κοντεύω τα 35 και σε τρία χρόνια από τώρα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί. Θα τρέξω 1-2 σεζόν και ελπίζω να πάνε όλα καλά ώστε να αποτελέσουν καλύτερη προετοιμασία για το Παρίσι. Όσο αντέχει το σώμα θα συνεχίζω. Μακάρι να είμαι ανταγωνιστικός και εύχομαι να έχω εκεί και τον προπονητή μου Μπάμπη Σδρόλα».

Πέρα από τον Δραμινό προπονητή του, ευχαρίστηκε και στους εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την Ιωάννα Σιώμου που με βοήθησε στο Τόκυο. Θέλω να ευχαριστήσω και το ιατρικό επιτελείο, τους φυσικοθεραπευτές, φίλους που με βοήθησαν στην Δράμα και τον ΣΕΓΑΣ που με βοήθησαν να έρθω στο Τόκυο και να τρέξω. Επίσης, τους Έλληνες φιλάθλους που με στηρίζουν».