ΕΠΣ Έβρου: Ιδρύεται για πρώτη φορά ομάδα στον Σάκκο

Ο Σάκκος είναι πεδινός οικισμός στο βόρειο τμήμα της περιφερειακής ενότητας Έβρου σε υψόμετρο μόλις 40 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 4,5 χιλιομέτρων από το κέντρο της Ορεστιάδας και ουσιαστικά αποτελεί τη βόρεια συνέχειά της.

Αυτός ο οικισμός λοιπόν αποκτά σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS για πρώτη φορά ομάδα, η οποία ήδη έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο Πρωτοδικείο για να ιδρυθεί ως σωματείο και φιλοδοξεί να αποτελέσει το new entry στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου μετέχοντας στην Β’ Κατηγορία.

Ο Σάκκος ως οικισμός αναφέρεται επίσημα το 1924 στο ΦΕΚ 194Α-14/08/1924 να προσαρτάται στην τότε κοινότητα Ορεστιάδος, που ήταν από τις πιο συγχρονες πόλεις στην Ελλάδα (αλλωστε μιλάμε και για λιγο καιρό μετά την ενσωμάτωση).

Οπως αναφέρει η wikipedia, «[ολλοί κάτοικοι κατάγονται από το Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης (σημερινή Τουρκία) και είναι στην καταγωγή τους Αρβανίτες κτίστες από την περιοχή της Κορυτσάς που στα μέσα του 16ου αιώνα ήρθαν στην περιοχή και συμμετείχαν στο κτίσιμο του τζαμιού της Αδριανούπολης».

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» ο οικισμός του Σάκκου υπάγεται στη δημοτική ενότητα Ορεστιάδας του Δήμου Ορεστιάδας και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 (τελευταια που έχει γινει) έχει πληθυσμό 186 κατοίκους.