Conference League: Ξεκίνημα με το… αριστερό για Λουτσέσκου και ήττα-σοκ από την Μποέμιανς στην Ιρλανδία

Δύσκολα στον ευατό του έβαλε ο ΠΑΟΚ σχετικά με την πρόκριση, καθώς υπέστη την ήττα 2-1 από την Μποέμιανς στην Ιρλανδία στα πλαίσια του 3ου προκριματικού γύρου του UEFA Europa Conference League.

Ο πρώην προπονητής του ΑΟΞ Ραζβάν Λουτσέσκου, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι ύστερα από την επιστροφή του από μία διετία, είχε επισημάνει στις δηλώσεις πριν τον αγώνα την δυσκολία του παιχνιδιού κάτι που αποδείχθηκε και στο γήπεδο. Κάτω από τα δοκάρια του «Δικεφάλου» ξεκίνησε ο πρώην πορτιέρε του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Οι Ιρλανδοί σόκαραν τους Θεσσαλονικείς από την κόντρα· στο 23’ ο Τιέρνι έκλεψε, πάσαρε στο σωστό χρόνο και ο Κόουλ δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Πασχαλάκη και να βάλει την Μποέμιαν μπροστά στο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τίποτα από τις ποιοτικές του μονάδες που βρέθηκαν σε εξαιρετικά κακή βραδιά ενώ απεναντίας είδε και πάλι τον Κόουτ να «εκτελεί» για το 2-0, επιχειρώντας από μακριά ένα δυνατό σουτ, με τον Πασχαλάκη να μην υπολογίζει σωστά, να κάνει λάθος και να βλέπει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στο 52’.

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου, τα φρέσκα πόδια, σε συνδυασμό με το ανέβασμα του Στέφαν Σβαμπ, έφεραν το γκολ για τους Κυπελλούχους Ελλάδας. Με σκόρερ -ποιον άλλον- τον Νέλσον Ολιβέιρα που συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στα φιλικά προετοιμασίας. Ο Πορτογάλος με κεφαλιά μείωσε στο 77’ σε 2-1.

Πλέον, οι «ασπρόμαυροι» οφείλουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα στη ρεβάνς, ώστε να πάρουν το εισήτηριο της πρόκρισης για τα play off της διοργανώσης.