Τόκυο 2020: Ξέσπασμα Κοκκαλάνη κατά την άφιξή του στην Ελλάδα μετά την 11η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του για το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο καθώς και την απογοήτευσή του για το γεγονός πως δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος αν και δεν έχει επισκεφθεί την Θράκη μας έχει δηλώσει πρόθεση να το κάνει σύντομα καθώς έλκει την καταγωγή της από την Ροδόπη η σύζυγός του Σοφία και μητέρα των δυο παιδιών τους, παρουσιάστηκε συναισθηματικά φορτισμένος κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, μετά το πέρας της δικής του προσπάθειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μίλησε στην ΕΡΤ για όσα αντιμετώπισε στο Τόκυο και μπροστά στην κάμερα αναφέρθηκε στο ψυχολογικό φορτίο που κουβαλούσε όλο αυτό το διάστημα, αλλά και στην κόντρα της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας με τον προπονητή του, Νίκο Κακλαμανάκη.

«Επιστρέφω λίγο στεναχωρημένος, αρκετά βασικά γιατί δεν κατάφερα να φέρω το αποτέλεσμα που ήθελα πάρα πολύ, για το οποίο πάλεψα πέντε χρόνια τώρα. Ξέρετε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες όλη η συναισθηματική κατάσταση φορτίστηκε, είχαμε δυσκολίες τις οποίες καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε μέχρι και τώρα. Με την πίεση των Ολυμπιακών Αγώνων όμως, όλα αυτά με γονάτιζαν. Δεν μπόρεσα να αποδώσω όπως θα θελα. Είχαμε κάποια προβληματάκια. Δεν ξέρω αν ο κόσμος το γνωρίζει, αλλά επειδή εγώ θέλω να τα πω: είχαμε κάποια θέματα με την Ομοσπονδία μας, η οποία εκδίωξε τον προπονητή μου ποινικά, είναι στα δικαστήρια. Έχουμε ανθρώπους που χλευάζουν την προετοιμασία μας και περιμένουν το κακό αποτέλεσμα για να βγουν και να μιλήσουν δημόσια και να πουν πράγματα για μας. Εγώ δεν μπόρεσα να αντέξω την πίεση και ψυχολογικά έπεσα πάρα πολύ, μου κόστισε. Περίμενα να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ήρθε».