Τόκυο 2020: Χρυσός ολυμπιονίκης ο «κολλητός» του Κώστα Μπανιώτη στον πιο συγκλονιστικό τελικό ύψους όλων των εποχών

Ο πιο συγκλονιστικός τελικός ύψους όλων των εποχών ήταν αυτός που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκυο και μάλιστα είχε την καλύτερη δυνατή κατάληξη.

Μετά από έναν καταπληκτικό αγωνα ο Καταριανος Μπαρσίμ και ο Ιταλός Ταμπέρι αναδείχθηκαν αμφότεροι χρυσοί ολυμπιονίκες, αφού με απόφαση των κριτών στην οποία συμφωνησαν και οι δυο αθλητές, αποδέχθηκαν να… καταστρατηγηθεί ο κανονισμός που προβλέπει στην απόλυτη ισοβαθμία να πάνε ένα ύψος πιο κάτω και να συνεχίσουν σε αγωνες μπαράζ τις προσπαθειες μέχρι καποιος να αναδειχθει χρυσος και καποιος ασημένιος.

Πρόκειται για δυο αθλητές με τους οποίους έχει πολλές σχέσεις και αγωνες ο Κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης, ο οποιος ωστόσο δεν κατάφερε φέτος να εξασφαλίσει την πρόκριση για την συμμετοχή του στους τέταρτους Ολυμπιακους Αγωνες του. Ειδικά όμως με τον Τζιανμάρκο Ταμπέρι έχει πολύ φιλικές σχέσεις, με τον Ιταλό να τον έχει φιλοξενήσει στο σπίτι του και κάθε χρόνο να το προσκαλεί στο μιτινγκ ύψους που διοργανωνει στην Ιταλία.

Το χρυσο του Ταμπέρι αποτελεί μια τεράστια δικαιωση για τον ίδιο, ο οποίος είχε τραυματιστει σοβαρά πριν το Ρίο ντε Τζανέιρο και έλειψε σχεδόν δυο χρόνια από την αγωνιστική δράση. Η πρώτη είχε έρθει πριν δυομισι χρονια, οταν στο Ευρωπαϊκό Κλειστου της Γλασκώβης είχε κατακτήσει το χρυσό αγκαλιά με τον Μπανιώτη που είχε πάρει το ασημένιο. «Δεν με πείραξε καθολου που δεν πήρα το χρυσό αφού το πηρε ο φιλος μου ο Τζιανμάρκο» έλεγε τότε ο Μπανιώτης.