Τόκυο 2020: Στα πέναλτι έσβησε το όνειρο για ένα ολυμπιακό μετάλλιο του «βασικού» Έλιοτ Κάλαν της Ξάνθης

Στα πέναλτι αποκλείστηκε η Νέα Ζηλανδία του ποδοσφαιριστή της Ξάνθης Κάλαν Έλιοτ από την Ιαπωνία στον μεταξύ τους προημιτελικό για το ολυμπιακό τουρνουα ποδοσφαίρου.

Μετά από τα 90 λεπτά του αγωνα αλλά και μετά την ημίωρης διάρκειας παράταση καμια ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει γκολ. Ετσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία της ρωσικης ρουλέτας όπου οι Ιάπωνες πιο εύστοχοι, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά με συνολικο σκορ 4-2.

Εσβησε έτσι το όνειρο του Καλαν Ελιοτ και των συμπαικτών του για ένα ολυμπιακό μετάλλιο, αφού ενδεχόμενη πρόκριση θα σήμαινε ότι η Νέα Ζηλανδία θα ήθελε μια νίκη στα επόμενα δυο παιχνίδια για να το εξασφαλίσει. Ο Ελιοτ στον προημιτελικό με την Ιαπωνία χρησιμοποιήθηκε ως βασικός και αγωνίστηκε για 79 λεπτά οπότε και αντικαταστάθηκε (φωτο απο το πρακτορειο Alamy).

Βάσει του πρωτοκόλλου που υπάρχει, μέσα σε δυο ημέρες μετά τον αποκλεισμό οι παίκτες της Νέας Ζηλανδίας πρέπει να φύγουν από την Ιαπωνία. Είναι άγνωστο αν και πότε θα επιστρέψει ο Κάλαν Ελιοτ στην Ξάνθη αλλά γεγονός είναι ότι έχει συμβόλαιο και για την προσεχή χρονιά, έτερον εκάτερον αν θα διατηρηθεί ή αν θα λυθεί.