Τόκυο 2020: Από την πισίνα της Αλεξανδρούπολης δυο εβδομάδες μετά στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Μέχρι πριν δύο εβδομάδες προετοιμαζόταν στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης. Τα ξημερώματα της Κυριακής θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο στο πιο δημοφιλές αγώνισμα της κολύμβησης: τα 50 μέτρα ελεύθερο.

Ο λόγος για τον Κριστιαν Γκολομέεφ, την ελληνική τορπίλη πάνω στην οποία έχει εναποθέσει η ελληνική κολύμβηση όλες τις ελπίδες της για μια μεγάλη διάκριση, στο πέσιμο της αυλαίας του αθλήματος σε αυτήν την διοργάνωση. Τα 50 μέτρα ελεύθερο είναι κάτι σαν τα 100 μέτρα στον στίβο, η κούρσα της μιας ανάσας, για αυτό και έχει τοποθετηθεί ως κλου στο πρόγραμμα την τελευταία ημέρα του κολυμβητικού προγράμματος.

Ο Γκολομέεφ μαζί με τα άλλα μέλη της ελληνικής κολυμβητικής ολυμπιακής ομάδας προετοιμάστηκαν για 10 ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, σε καμπ της Κολυμβητικής Ομοσπονίας, πριν αναχωρήσουν για τοι Τόκυο. Ήδη με την δευτερη θέση που κατέλαβε στον δεύτερο ημιτελικό τα ξημερώματα του Σαββάτου έχει πετύχει να γίνει ολυμπιονίκης, να μπει στον μεγάλο τελικό και να αποτελεί την πιο επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής κολύμβησης στη διοργάνωση.

Θέλει όμως το κάτι παραπάνω και το δηλώνει. Πιστεύει στο μετάλλιο. Άλλωστε έχει προκριθεί με τον τρίτο καλύτερο χρόνο σε σχέση με τους αντιπάλους του. Είναι φανερό ότι το μπορεί και το πιστεύει. Είναι θέμα ημέρας αν θα έρθει. Σε κάθε περίπτωση, με την συμμετοχή του και μόνο στον τελικό γράφει ιστορία. Είναι άλλωστε ο πρώτος Έλληνας που καταφέρνει κάτι τέτοιο σε οποιοδήποτε αγώνισμα της κολύμβησης από την διοργάνωση της Αθήνας το 2004.