Έλλειψη χρημάτων για να επιστρέψει στην Αυστραλία επικαλέστηκε δικηγόρος του Μπιλ Παπας σε δικαστήριο

Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας άκουσε τον ισχυρισμό ότι ο Μπιλ Πάπας, που βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων σε βάρος τουλάχιστον τριών τραπεζών, δεν έχει αρκετά χρήματα για να επιστρέχει στην Αυστραλία.

Η τράπεζα Westpac μέσω δικαστικών προσφυγών προσπαθεί να διασφαλίσει ότι θα λάβει πίσω χρήματα που φέρεται να έχασε από την εταιρεία Forum Finance και τους ιδιοκτήτες της, συμπεριλαμβανομένου του Μπιλ Πάπας που είναι ο νυν ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Ξάνθης.

Τα δημοσιεύματα μετά φωτογραφιών από ΜΜΕ της Αυστραλίας ότι ο Μπιλ Πάπας απολαμβάνει τις διακοπές του στην Θεσσαλονίκη ήρθαν σε αντίθεση με τις προηγούμενες αναφορές ότι είχε κλείσει εισιτήρια για να επιστρέχει από την Αθήνα στο Σίδνεϊ προκειμένου να αποκρούσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και να καθαρίσει το όνομά του από τους λεκέδες που αφήνουν αττές οι αναφορές των ΜΜΕ.

Οπως αναφέρουν τώρα τα ΜΜΕ, απαντώντας στο αίτημα του δικαστηρίου την περασμένη Τετάρτη να παράσχει μια λίστα με όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, οι δικηγόροι του αποδέσμευσαν μόνο την πολυτελή οικία του στο Ροζέλ του Δυτικού Σιδνεϊ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων των τραπεζών που υποστήριξαν ότι ο Μπιλ Πάπας αποφεύγει και πάλι να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος της Westpac Τζέρεμι Γκιλες υπενθύμισε ότι το ίδιο δικαστηριο είχε ακούσει σε προηγούμενη συνεδρίαση ότι η κοπέλα του κ. Πάπας, ονόματι Λουίζι Αγκοστίνο, είχε κλείσει μια πτήση για να επιστρέψει ο ίδιος στο Σίδνεϊ ενώ εκείνη ήταν στην Αυστραλία. Παρουσιάζοντας τα δημοσιεύματα περί και δικής της παρουσίας στην Ελλάδα, ο Γκίλες σχολίασε ενώπιον τυο δικαστή: «Φαίνεται ότι αντί να κανονίσει την επιστροφή του κ Πάπας, κανόνισε με επιτυχία την δική της αναχώρηση».

Ο δικαστής Λι προειδοποίησε ότι θα αναγκαστεί να αναλάβει δράση κατά του κ. Πάπας αν συνεχίσει να παρακούει τις δικαστικές διαταγές, επισημαίνουν τα ρεπορτάζ από την Αυστραλία που αναπαράγονται και παίρνουν μάλιστα και μεγάλη έκταση και από ομογενειακά μέσα ενημέρωσης με τίτλους όπως «ο Μπιλ Πάπας επικαλείται έλλειψη χρημάτων για να επιστρέψει στην Αυστραλία και να απολογηθεί στο δικαστήριο».