Τόκυο 2020: Στην έκτη θέση και στο σπορ πιστόλι η Άννα Κορακάκη όταν οι άλλες του βάθρου του Ρίου δεν μπήκαν τελικό

Μετά την έκτη θέση που κατέλαβε στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, η Αννα Κορακάκη αναδείχθηκε επίσης έκτη και στο σπορ πιστόλι στα 25 μέτρα, το αγώνισμα στο οποίο πέντε χρόνια πριν είχε στεφθεί χρυσή ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όπως είναι λογικό, υπάρχει μια σχετική απογοήτευση για την Δραμινή πρωταθλήτρια, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς και πρωτίστως η ίδια ότι και μόνο η συμμετοχή της σε έναν ακόμα τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, τον τέταρτο σε τέσσερις συμμετοχές στην διοργάνωση, αποτελεί από μόνο του επιτυχία. Άλλωστε οι άλλες δύο στο βάθρο της Βραζιλίας δεν κατάφεραν καν να προκριθούν στον τελικό.

Η Αννα Κορακάκη που εκκίνησε από την δεύτερη θέση στον προκριματικό, κατάφερε τελικά να προκριθεί στον τελικό με την έκτη καλύτερη επίδοση αλλά σε ισοβαθμία με άλλες τέσσερις αθλήτριες, που σημαίνει ότι μία από αυτες έμεινε εκτός οκτάδας. Στον τελικό ένα σχετικά μέτριο ξεκίνημα την έφερε να αγωνίζεται για να αποφύγει τον αποκλεισμό (θυμίζει κάτι σαν Big Brother με αποχώρησε του τελευταίου αθλητή μετά από κάθε σετ πέντε βολών,έπειτα από τις πρώτες 20).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν ξεκίνησε καλά με 1/5, ωστόσο στις επόμενες πεντάδες βολών ανέβασε τα ποσοστά ευστοχίας της και με 3/5, 4/5 και 4/5, κατάφερε μετά από 20 βολές να βρεθεί στην τρίτη θέση. Η σκοπεύτρια από την Δράμα στη συνέχεια υποχώρησε στην τέταρτη θέση μετά από ένα 3/5, ενώ στο έκτο σετ βολών είχε 3/5 και δυστυχώς κατέλαβε την έκτη θέση. Με αυτή την εμφάνιση ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο η μόνη γυναίκα εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην διοργάνωση.