Τόκυο 2020: Η συγκίνηση και το μήνυμα της Χρύσας Μπισκιτζή για το τεράστιο χρυσό του Στέφανου Ντούσκου

Ο Στέφανος Ντούσκος με την συγκλονιστική κούρσα τα ξημερώματα στο μονο σκιφ στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης στο Τόκυο, χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους 32ου Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας.

Ζωντανός θρύλος του αγωνίσματος στις γυναίκες είναι μια Εβρίτισσα, η Χρύσα Μπισκιτζή, ολυμπιονίκης και με συμμετοχή σε τέσσερις συνολικά διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (1996 στην Ατλάντα, 2000 στο Σίδνεϊ, 2004 στην Αθήνα και 2008 στο Πεκίνο). Μητέρα δύο παιδιών, τυγχάνει επίσης σύζυγος τους δις ολυμπιονίκη μας Βασίλη Πολύμερου, ο οποίος είναι έφορος των εθνικών ομάδων και τον οποίο ευχαρίστησε ονομαστικά ο Ντούσκος για την συμβολή του στην όλη καριέρα του και την κατάκτηση αυτού του μεταλλίου.

H Χρυσα Μπισκιτζή ξενύχτησε μαζί με τον σύζυγό της για να παρακολουθήσει την κούρσα του Ντούσκου και πανηγύρισε το μετάλλιό του. Αμέσως μετά το ThrakiSportS ζήτησε ένα σχόλιο από την κορυφαία Θρακιώτισσα κωπηλάτρια όλων των εποχών και η Χρύσα Μπισκιτζή ανέφερε:

«Ο Στέφανος Ντούσκος έκανε όλη την Ελλάδα υπερήφανη! Η κωπηλασία σήμερα γιορτάζει το πρώτο της Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο! Σε μια δυσκολη εποχή που οι δικαιολογίες θα μπορούσαν να είναι πολλές, με την προσήλωση και την επιμονή του κατάφερε να δώσει μαθήματα ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Συγχαρητήρια και στον προπονητή Τζιάνι Ποστιλιόνε που τα τελευταία 16 χρόνια έχει οδηγήσει την ελληνική κωπηλασία σε σπουδαίες διακρίσεις. Πολλά μπράβο και στα κορίτσια μας που πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα».