Τόκυο 2020: Δικαίωση Μπιτσαξή μετά το χρυσό Ντούσκου για την στήριξή του ως ΓΓΑ! «Την κωπηλασία και τα μάτια σας», προτρέπει τους υφυπουργούς

Μήνυμα για το χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο Ξανθιώτης πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής.

Ο Μπιτσαξής εμφανίζεται δικαιωμένος για την πολιτική που ακολούθησε ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αποδεσμεύοντας και αυξάνοντας κονδύλια στην κωπηλασία.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μετάλλιο που βασίζεται σε συλλογική προσοάθεια και κάλεσε την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του αθλητισμού να προσέχει το άθλημα.

«Την κωπηλασία και τα μάτια σας», γράφει χαρακτηριστικά ο Πάνος Μπιτσαξής. Αναλυτικά όσα αναφέρει στην πρωινή του ανάρτηση:

Στέφανος Ντουσκος
Η Ελλάδα ευγνωμονούσα υποκλίνεται και «γκρεμίζει τα τείχη»Τα Γιάννενα υπερήφανα.Η κωπηλασία η ναυαρχίδα του ελληνικού αθλητισμού για μια ακόμα φορά.
Πολλοί συνέβαλαν.Είναι ο ένδοξος επίλογος για το Γιάννη Καρρά τον πρόεδρο και τη ψυχή του αθλήματος.Έναν ακάματο και σεμνό και ικανότατο άνθρωπο αφιερωμένο στο άθλημα.Η αξία της προπονητικής σταθερότητας μέσα από χίλια γραφειοκρατικά εμπόδια-θα σας τα πω κάποια φορά-ο Τζιανι Ποστιγιονε.Η προπονητική ομάδα μέ τους Ολυμπιονίκες τον Βασίλη Πολυμερο και τον Κώστα Κοντομανωλη.Η αθλητική εγκατάσταση του Σχοινιά που μετά βίας έμενε όρθια
Όταν κάποτε στοχοθετουσα την κωπηλασία στη πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος της ΓΓΑ, παρακολουθούσα τους αθλητες και αύξανα εκθετικά τη χρηματοδότηση σε συνθηκες κρίσης κάποιοι λέγανε τι κάνει αυτός είναι φίλος με το Πρόεδρο και μας αδικεί.Δρν ξέρει τι κάνει είναι άσχετος.Πόσο χαίρομαι τώρα για τις άγνωστες εκείνες ιστορίες που έχουν σημασία μόνο στη μνήμη μου.
Υπάρχουν επιτυχίες που οφείλονται μόνο στο αθλητικό ταλέντο των αθλητών.Αυτή είναι μια επιτυχία που στηρίζεται στη συλλογική προσπάθεια.Φαίνεται και από τη πορεία των πληρωμάτων μας που αξίζουν συγχαρητήρια για την πεμπτη αλλά και τη δέκατη θέση.
Μήνυμα προς τους εκάστοτε Υφυπουργούς Αθλητισμού.Την κωπηλασία και τα μάτια σας.Όταν κάτι αρχίζει αποδίδει καρπούς.Τις λίμνες και το Σχοινιά και το ανθρώπινο δυναμικό και την εύλογη ανταμοιβή των αθλητών της Εθνικής ομάδας.Απλά πράγματα.