Super League 2: Επίσημα στη Ρόδο ο Θανάσης Παπάζογλου (+photo)

Πάικτης της Ρόδου είναι και επίσημα ο μέχρι πρότινος σέντερ φορ της Ξάνθης Θανάσης Παπάζογλου, αφού ανακοινώθηκε από τη Ρόδο, σε μια συμφωνία που ήταν προ των πυλών όλο το τελευταίο διάστημα.

Mε τον ΑΟΞ σημείωσε 20 συμμετοχές με 2 γκολ κόντρα σε Ιωνικό και Χανιά στα πλέι οφ και 3 ασίστ.

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Η Ρόδος υποδέχεται στους κόλπους της έναν ποδοσφαιριστή εγνωσμένης και μεγάλης αξίας.

Ο πολυτάλαντος Θανάσης Παπάζογλου με το ελάφι στο στήθος θα αγωνισθεί στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Με την έναρξη των ανακοινώσεων μας και ειδικά του Θανάση Παπάζογλου, ουσιαστικά η ομάδα μας περνάει σε άλλο επίπεδο!

Χτες, ο Θανάσης ήρθε στη Ροδο και σήμερα υπέγραψε το νέο συμβόλαιο του. Με χαρά υποδεχόμαστε το νέο μας απόκτημα!

Ποιος είναι ο Θανάσης Παπάζογλου

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από την ακαδημία νέων του Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2006. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2007 όταν και εντυπωσίασε με την παραγωγικότητα σε γκολ στη δεύτερη ομάδα του Άρη. Ο τότε προπονητής της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς τον ξεχώρισε και του έδωσε ευκαιρίες. Η πιο αξιόλογη στιγμή του στην ομάδα ήταν όταν σκόραρε δύο γκολ στον αγώνα του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 2007-08 εναντίον του Ερυθρού Αστέρα.

Την 1η Ιουνίου 2009 υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα του Europa League 2009-10 με αντίπαλο τη νορβηγική Βαλερένγκα. Τον Ιανουάριο του 2011 μετακινήθηκε στον Αστέρα Τρίπολης ως δανεικός για έξι μήνες. Την περίοδο 2012-13 συμφώνησε ως ελεύθερος με τον ΟΦΗ, όπου παρέμεινε δύο χρόνια.
Το καλοκαίρι του 2014 αρχικά συμφώνησε με τον Ολυμπιακό,[1] ακολούθησε μέρος της προετοιμασίας του πειραϊκού συλλόγου, όμως στη συνέχεια παραχωρήθηκε ως ελεύθερος στον Ατρόμητο Αθηνών.

Έναν χρόνο αργότερα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη βελγική Κόρτραϊκ. Τον Ιανουάριο του 2017 δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στην ολλανδική Ρόντα, για να ακολουθήσει νέος δανεισμός στην Άαλεσουντ το καλοκαίρι του 2017.

Στις εθνικές ομάδες

Ο Παπάζογλου υπήρξε μέλος της εθνικής Ελπίδων την περίοδο 2008-2010, ενώ συμμετείχε στην ομάδα της εθνικής Νέων που αγωνίστηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων το 2007.

Στις 29 Μαρτίου 2016 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Ελλάδα με προπονητή τον Μίχαελ Σκίμπε, στην εντός έδρας φιλική αναμέτρηση εναντίον της Ισλανδίας, ξεκινώντας ως βασικός».