Τόκυο 2020: Οριστικά 11ος στη γενική κατάταξη και εκτός κούρσας μεταλλίων ο Βύρωνας Κοκκαλάνης

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης κατετάγη 11ος στη γενική κατάταξη των RS:X ανδρών στην Ενοσίμα, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο.

Μετά τη διεξαγωγή των σημερινών τριών ιστιοδρομιών, ο Έλληνας πρωταθλητής (που αν και δεν έχει επισκεφυεί την Θράκη έχει δεσμούς με την περιοχή καθώς η σύζυγός του έλκει την καταγωγή της και από την Κομοτηνή), τερμάτισε 7ος στη 10η, 8ος στην 11η και 4ος στη 12η, έχοντας 110 βαθμούς ποινής.

Ωστόσο δεν καταφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα που συνεχίζει στην κούρσα μεταλλίων το Σάββατο. Στον αγώνα των μεταλλίων συνεχίζουν μόνον οι δέκα πρώτοι αθλητές, ενώ προηγείται στη γενική βαθμολογία ο Ολλανδός Κίραν Μπάτλοε με 33 β/π και ακολουθούν ο Γάλλος Τομάς Γκουάρ με 52 β/π και ο Ιταλός Ματία Καμπόνι με 54 β/π.

Ειναι η πρώτη φορά μετά από τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγωνες που ο Κοκκαλάνης δεν μετέχει σε κουρσα μεταλλίων. Το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο είχε καταλάβει την 5η θέση στην γενική κατάταξη. Τέσσερα χρόνια πριν, το 2012 στο Λονδίνο είχε κατακτήσει την 6η θέση.