Τόκυο 2020: Δεύτερη η Κορακάκη στα μισά του προκριματικού στα 25 μέτρα σπορ πιστόλι

Καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό των 25μ. σπορ πιστόλι ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν πέντε χρόνια έκανε η Άννα Κορακάκη.

Η Δραμινή, δις Ολυμπιονίκης, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και με επίδοση 294/300 στις βολές ακριβείας, κατέλαβε τη 2η θέση. Η συμμετοχή στον τελικό, θα κριθεί μετά τον προκριματικό γύρο rapid το πρωί της Παρασκευής.

Η Άννα Κορακάκη δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και θα επιδιώξει να υπερασπισθεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο αγώνισμα, το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. 

«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Έχουν όλοι οι αθλητές πίεση. Κατάφερα να διαχειριστώ την πίεση. Είμαστε ακριβώς στα μισά. Για κάθε αθλήτρια δεν μπορεί να πεις κανείς τίποτα. Η κατάταξη που βλέπετε σήμερα μπορεί να αλλάξει αύριο. Με τον πατέρα μου μιλούσαμε καθαρά για τεχνικά θέματα και για τη διαχείριση του άγχος μου στις βολές. Αυτό γίνεται για να αποφορτιστεί ο σκοπευτής ή η σκοπεύτρια. Μας δίνεται αυτή η ευκαιρία ζητώντας σχετική άδεια», είπε η Κορακάκη.

Η Δραμινη Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο πρόσθεσε: «Δεν αισθάνομαι την πίεση. Θα με δυσκόλευε στον αγώνα. Είμαι προσηλωμένη στο τι πρέπει να κάνω στον αγώνα και τι όχι. Είναι πολύ μεγάλο ατού το γεγονός ότι το σκοπευτήριο του δεύτερου προκριματικού είναι ίδιο με αυτό που θα γίνει ο τελικός».