LIVE από το Τόκυο η Day 6 των Ολυμπιακών Αγώνων λεπτό προς λεπτό

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στους Ολυμπιακούς Αγωνες του Τοκυο, οι οποίοι μπαίνουν στην έκτη ημέρα του αγωνιστικού τους προγράμματος. Το ThrakiSportS είναι από τα ελάχιστα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με παρουσία στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Καλημέρα! Μια πλούσια ημέρα μας περιμένει σήμερα για τα ελληνικά χρώματα και είμαστε εδώ να την καλύψουμε για ακόμα μια ημέρα.

Ωρα 02:30 Η δράση αρχίζει τώρα που είναι κάπου 8.30 το πρωί στην Ιαπωνία και θα ολοκληρωθε΄θ περίπου τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, έξι το απόγευμα για την Ελλάδα.

Ωρα 02:40 Για την χώρα μς ξεχωρίζει ο μεγάλος τελικός στην δίκωπο γυναικών της κωπηλασίας, όπου η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου θα διεκδικήσουν ένα μετάλλια μετά την χθεσινή εκπληκτική τους κούρσα στον ημιτελικό και το παγκοσμιο ρεκόρ που πέτυχαν.

Ωρα 02:50 Ο αγωνας τους ξεκινά σε λιγότερο από 40 λεπτά και θα είναι η πρώτη ελληνική συμμετοχή της ημέρας που θα παρακολουθήσουμε.

Ωρα 03:00 Μια ωρα πιο μετά θα αγωνιστεί το μονο σκιφ των γυναικων η Ανετα Κυριδου και λιγο αργοτερα σε αυτον των ανδρών ο Στέφανος Ντούσκος.

Ωρα 03:10 Πέρα από κωπηλασία νωρίς το πρωί έχουμε και τον προκριματικό της Αννας Κορακακη στα 25 μέτρα, που ξεκίνησε ήδη αλλά η Δραμινή ολυμιονίκης δεν θα αγωνιστεί πριν τις πέντε τα ξημερώματα στην Ελλάδα

Ωρα 03:20 Ετοιμαζόμαστε για την κουρσα των κοριτσιών στην κωπηλασία, αφήνουμε όλα τα άλλα για την συνέχεια

Ωρα 03:30 Ξεκινά ο τελικός στην δίκωπο.

Ωρα 03:37 Στην πέμπτη θέση στον τελικό της δικώπου γυναικών οι Χριστίνα Μπορύμπου και Μαρία Κυρίδου, την καλύτερη μέχρι στιγμής κατάταξη για οποιοδήποτε μέλος της ελληνικής αποστολής σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγωνες.

Ωρα 04:42 Οι Ελληνίδε έμειναν εξ αρχής πίσω και μπόρεσαν να περάσουν μόνο την Ισπανία. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νέα Ζηλανδία, δεύτερη η Ρωσία και τρίτος ο Καναδάς.

Ωρα 03:50 Σε εξελιξη ο προκριματικός των 25μ σπορ πιστόλι αλλά η Άννα Κορακάκη βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ το οποίο αναμένεται να αρχίσει περίπου σε μια ωρα, ισως και κάτι παραπάνω

Ωρα 04:00 Πέρα από τους κωπηλάτες έχουμε και άλλη δράση σήμερα. Νωρίς το πρωί με την τοξοβόλο μας Ευαγγελία Ψάρα ε νοκ άουτ παιχνίδι για την φάση των 32

Ωρα 04:10 Πιο αργά θα έχουμε τον αγωνα πόλο της Εθνικής Ομάδας με την οικοδέσποινα Ιαπωνία. Ξεκινά στις 12:20 το μεσημέρι, ωρα Ελλάδος.

Ωρα 04:20 Λιγο πριν ή πιο πιθανα λιγο μετά, θα αρχίσει και ο αγωνας των Τσιτσιπα και Σάκκαρη στο διπλό μεικτό με αντίπαλο τον Καναδά.

Ωρα 04:30 Ξεκινά η κουρσα της Ανετας Κυριδου στο μονο σκιφ γυναικών.

Ωρα 04:39 Δεν τα κατάφερε η Ανέτα Κυρίδου. Ολοκληρώθηκε ο ημιτελικός της με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να καταλαμβάνει την έκτη θέση. Έτσι θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό για τις θέσεις 7-12.

Ωρα 04:43 Την προσοαθειά της παρακολουθούε με αγωνία και η αδερφή της Μαρία Κυρίδου που θυμίζουμε ότι λιγο νωρίτερα αναδείχθηκε 5η ολυμπιονίκης μαζί με την Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο.

Ωρα 04:50 Στις δηλώσεις που εκαναν πριν λιγο τα κορίτσια η Μπούρμπου λύγισε και έκλαψε, για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του μεταλλίου.

Ωρα 05:00 Λίγο πιο συγκρατημένη η Μαρία Κυρίδου μίλησε για τις προσπάθειες ετών και παραδέχθηκε ότι ίσως τα έδωσαν όλα στον ημιτελικό της Τετάρτης αλλά αυτό ήταν το σημαντικό, η πρόκριση στον τελικό

Ωρα 05:10 Ξεκινά και η προσπάθεια του Στεφανου Ντούσκου στον δευτερο ημιτελικό του μοου σκοφ ανδρών

Ωρα 05:18 Εντυπωσιακός ο Ντουσκος καταλαμβάνει την 1η θέση και με τον καλύτερο χρόνο των δυο ημιτελικών σειρών προκρίνεται στον αυριανό μεγάλο τελικό.

Ωρα 05:25 Για την ακρίβεια ο Ντουσκος παραλίγο να σπάσει το ολυμπιακό ρεκόρ. Και ειναι αλήθεια ότι στο τέλος χαλάρωσε έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση, κρατώντας δυνάμεις για αύριο.

Ωρα 05:32 Μακάρι να πάνε καλά αύριο τα ελληνικά πληρώματα και κυρίως ο Ντούσκος που έχει βάλει βάσιμες βάσεις για κατάκτηση μεταλλίου.

Ωρα 05:37 Η προσπάθεια της Άννας Κορακάκη στον προκριματικό των 25 μέτρων σπορ πιστόλι έχει ξεκινήσει. Στην πρώτη σειρά βολών είχε 98/100, ενώ είναι σε εξέλιξη η δεύτερη.

Ωρα 05:43 Η σημερινή μέρα έχει και κολύμβηση καθώς το απόγευμα αγωνίζεται η 4×100 μέτρα μεικτή ομάδική

Ωρα 05:50 Θυμίζουμε το πόλο, το τένις, την τοξοβολία ενώ υπάρχει πλούσια δράση και στην ιστιοπλοΐα όπως θα σας εξηγήσουμε σε λίγο

Ωρα 05:53 Η Άννα Κορακάκη κάνει 100/100 στο δεύτερο σετ! Βαδίζει ολοταχώς για την πρώτη θέση στο πρώτο σκέλος του προκριματικού.

Ωρα 05:57 Εχουμε τελικους της κολύμβησης σε εξελιξη ενω πολλά μετάλλια δόθηκαν κυρίως στην κωπηλασία.

Ωρα 06:02 Η μεγάλη είδηση από ελληνικής πλευράς ωστόσο είναι το θετικό κρούσμα στην συνοδό της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, κατά την άφιξή της στο Τόκυο. Τέθηκε σε καραντίνα ενώ σε ξενοδοχείο εντατικής παρακολούθησης βρίσκονται και τα κορίτσια

Ωρα 06:08 Υπενθυμίζεται ότι από το συγκεκριμένο άθλημα μια αθλήτρια είχε βρεθεί θετική και στους ελεγχους που έγιναν πριν την αναχώρηση για το Τοκυο και μοιραία τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγωνων. Αλλά πλέον το κρούσμα εντοπίστηκε στο Τόκυο.

Ωρα 06:14 Η Άννα Κορακάκη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με 96/100. Συνολικά μέχρι στιγμής είναι δεύτερη. Περιμένουμε ακόμα μία προκριματική σειρά για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος του προκριματικού.

Ωρα 06:20 Αρχίζουν σιγά σιγά στην Ενοσίμα οι σημερινές ιστιοδρομίες στην ιστιοπλοΐα

Ωρα 06:25 Σε λιγο και ο αγωνας της Ευαγγελίας Ψαρρα με την Τσια Λιν από την Κινεζική ταϊπέι, την ταϊβάν δηλαδή

Ωρα 06:30 Αρχίζει και ο τέταρτος προκριματικός στα 25μ σπορ πιστόλι για να δούμε σε ποια θέση θα βρίσκεται η Άννα Κορακάκη μετά το τέλος του πρώτου σκέλους.

Ωρα 06:45 Θετικό ξεκινημα για την Ευαγγελία Ψαρρα, προηγείται με 4-0 της Τσια Λιν

Ωρα 06:55 Αρνητική συνέχεια και ήττα – αποκλεισμός για την Ελληνίδα τοξοβόλο. Εχασε η Ψαρρα από την Τσια Λιν με 6-4

Ωρα 07:04 Παμε πισω στην σκοποβολή καθώς ολοκληρώθηκε και ο τέταρτος προκριματικός. Η Άννα Κορακάκη στο πρώτο σκέλος του προκριματικού των 25μ το οποίο είναι οι βολές ακριβείας ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στη δεύτερη θέση. 

Ωρα 07:20 Το πρώτο σημαντικό «πλήγμα» του κορονοϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Σαμ Κέντρικς. Στον καθιερωμένο έλεγχο βρέθηκε «θετικός» και όπως ανακοινώθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, αποκλείσθηκε από την κορυφαία διοργάνωση.

Ωρα 07:30 Υπενθυμίζεται ότι ο στιβος ξεκινά αύριο και για πολλούς τωρα θα ξεκινησουν μαζί του και οι Ολυμπιακοι Αγωνες

Ωρα 07:45 Την ίδια ωρα δύο άτομα σχετιζόμενα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο νοσηλεύονται λόγω Covid-19, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής, Μάσα Τακάγια, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν θεωρείται σοβαρή. Δεν διευκρινίστηκε αν πρόκειται περί αθλητών, αξιωματούχων ή εργαζόμενων και εθελοντών στους Αγώνες, επικαλούμενος την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ωρα 07:55 Αρχισαν να ολοκληρώνονται οι πρώτες ιστιοδρομίες σημερα. Η Κατερίνα Δίβαρη τερμάτισε στην 19η θέση στη δέκατη ιστιοδρομία, ενώ η Αιμιλία Τσουλφά και η Αριάδνη Σπανάκη είδαν μαύρη σημαία στην τρίτη τους ιστιοδρομία στα 470 και δεν βαθμολογήθηκαν. 

Ωρα 08:10 Ενα τρομερο παγκοσμιο ρεκορ είχαμε για την Κινα στα 4×200 μετρα ελευθερο γυναικων και φυσικά χρυσό μετάλλιο

Ωρα 08:20 Παμε ξανα στην ιστιοπλοϊα που εχει πλουσια δραση σημερα. Ένατη τερμάτισε στην πρώτη της σημερινή ιστιοδρομία η Βασιλεία Καραχάλιου.

Ωρα 08:35  Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ιστιοδρομία της ημέρας για την Αιμιλία Τσουλφά και τη Αριάδνη Σπανάκη. Το ελληνικό δίδυμο κατέλαβε την 17η θέση. Στην ίδια βρίσκεται και στην κατάταξη.

Ωρα 09:00 Θα περασουμε τωρα ενα διωρο πιο χαλαρό από ελληνικής πλευράς, με εξαιρεση την ιστιοπλοΐα, πριν ξαναρχίσει η πλούσια δράση κυρίως σε πολο και τενις

Ωρα 09:15 Στο πολο, δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή, αυτή τη φορά ολοκληρωμένη, πέτυχε η ανδρική ομάδα της Ιταλίας στο ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο. Μετά το παιχνίδι της Τρίτης με την Ελλάδα όπου επέστρεψαν από το -4 και πήραν την ισοπαλία 6-6, οι πρωταθλητές κόσμου κατάφεραν σήμερα να νικήσουν 12-11 τις ΗΠΑ

Ωρα 09:35 Θυμιζουμε οτι τα ξημερωματα στην κωπηλασία οι Μαρια Κυριδου και Χριστινα Μπουρμπου κατελαβαν την 5η θεση στον τελικο της δικωπου ενω ο Στεφανος Ντουσκος προκριθηκε ως πρώτος στον αυριανο τελικο στο σκιφ

Ωρα 09:55 Θυμιζουμε ακομα ότι από τις πιο σημαντικές ειδησεις απο ελληνικης πλευρας, οτι ειναι σε ξενοδοχειο εντατικης παρακολουθηησης ολη η ομαδα καλλιτεχνικης κολυμβησης καθώς με την αφιξη στο Τόκυο βρέθηκε θετική στον κορονοϊό η συνοδός της ομάδας.

Ωρα 10:10 Σημαντική είδηση των τελευταίων ωρών η απόσυρση της συμμετοχής του Κέντριξ λόγω κορονοϊου ενώ εν αμφιβόλω και σε αυστηρή καραντίνα μπαίνουν 63 μέλη της Αυστραλίας λόγω στενης επαφής του επικοντιστή τους με τον αμερικανο παγκοσμιο πρωταθλητή του επικοντώ

Ωρα 10:30 Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής τερμάτισαν τρίτοι στην 3η ιστιοδρομία και ανεβαίνουν στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης. Απομένει ακόμη μία ιστιοδρομία για την ολοκλήρωση της σημερινής αγωνιστικής ημέρας.

Ωρα 10:55 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στο Τόκυο, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς. Η ιαπωνική πρωτεύουσα ανακοίνωσε 3.177 νέα κρούσματα Covid-19, τα περισσότερα από την ημέρα που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, αλλά και από την έναρξη της πανδημίας. Συνολικά στην Ιαπωνία τα κρούσματα ξεπέρασαν σήμερα τις 8.000, που κι αυτό είναι ρεκόρ στην ασιατική χώρα, από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

Ωρα 11:10 Επεσε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία σκαφών Laser Radial η Βασιλεία Καραχάλιου, μετά την ολοκλήρωση της 8ης ιστιοδρομίας στη “Fujisawa”. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που έχει 79 βαθμούς ποινής, τερμάτισε 9η στην 7η ιστιοδρομία και 26η στην 8η, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 9η θέση από την 7η που κατείχε μέχρι και την 6η ιστιοδρομία.

Ωρα 11:25 Ακυρώθηκε για “pumping” ο Παύλος Κοντίδης στην 7η ιστιοδρομία και υποχώρησε στη δεύτερη θέση της γενικής, καθώς εξελίχθηκε το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον Κυπριο ολυμπιονικη της ιστιοπλοΐας. Χρεώθηκε με 36 βαθμούς ποινής (ένα περισσότερο από τα σκάφη), και έτσι προσθέτει τους 20 βαθμούς ποινής της 5ης ιστιοδρομίας διαγράφοντας το σημερινό αρνητικότατο αποτέλεσμα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την 6η θέση που κατέλαβε στην 8η ιστιοδρομία και τις δύο πρώτες θέσεις του Αυστραλού Ματ Γουέρν που μέχρι σήμερα ακολουθούσε στη γενική κατάταξη, έφεραν τα πάνω κάτω στη βαθμολογία. Τώρα ο Κοντίδης θα δώσει τη μάχη πρωτίστως να κρατήσει τη 2η θέση, και εφόσον του δώσει ευκαιρίες ο Αυστραλός ιστιοπλόος να ξαναμπεί στη μάχη του χρυσού.

Ωρα 11:40 Ο Ιωάννης Μιτάκης έχασε μία θέση στη γενική κατάταξη μετά την διεξαγωγή των δύο σημερινών ιστιοδρομιών της κατηγορίας σκαφών Finn στην ιστιοπλοΐα και υποχώρησε στη γενική κατάταξη στην 11η θέση (από την 10η που ήταν μετά τις τέσσερις πρώτες ιστιοδρομίες). Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 11ος στην 5η ιστιοδρομία και 10ος στην 6η έχοντας 44 βαθμούς ποινής. Προηγείται ο Βρετανός Τζιλ Σκορτ, νικητής και των δύο σημερινών ιστιοδρομιών, με 13 β/π.

Ωρα 11:50 Τελος ο αγωνας της ιστοπλοϊας για τον Βυρωνα Κοκαλανη. Ο Κομοτηναίος εξ αγχιστείας ιστιοπλοους κατετάγη 11ος στη γενική κατάταξη των RS:X ανδρών στην Ενοσίμα. Μετά την διεξαγωγή των σημερινών τριών ιστιοδρομιών, ο Έλληνας πρωταθλητής, τερμάτισε 7ος στην 10η, 8ος στην 11η και 4ος στη 12η, έχοντας 110 βαθμούς ποινής. Στον αγώνα των μεταλλίων συνεχίζουν οι δέκα πρώτοι αθλητές. Προηγείται στη γενική βαθμολογία ο Ολλανδός Κίραν Μπάτλοε με 33 β/π και ακολουθούν, ο Γάλλος Τομάς Γκουάρ με 52 β/π και ο Ιταλός Ματία Καμπόνι με 54 β/π.

Ωρα 12:05 Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης ανέβηκαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας και των δύο σημερινων ιστιοδρομιών στην κατηγορία σκαφών 470 ανδρών. Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την 3η ιστιοδρομία στην 3η θέση και την 4η στην 15η θέση, έχοντας συνολικά 14 βαθμούς ποινής. Στην κατάταξη προηγούνται οι Αυστραλοί Ράιαν και Μπέλτσερ (4 β/π), οι οποίοι επικράτησαν και στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες, ενώ στη 2η θέση είναι οι Βρετανοί Πάτιενς και Κραμπ με 9 β/π (τερμάτισαν στη 2η και 4η θέση αντίστοιχα στην 3η και 4η ιστιοδρομία.

Ωρα 12:20 Ξεκινά αυτήν την στιγμή ο αγωνας της Εθνιλης Ανδρων με την Ιαπωνια για το ολυμπιακο τουνρουα υδατοσφαίριης

Ωρα 12:30 Δεν θα αργήσει να ξεκινησει και το ματς των Στεφανου Τσιτσιπα και Μαρίας Σακκαρη, θα σμπέσουν δυστυχώς…