Γ’ Εθνική: Επιστρέφει Θράκη όχι όμως στον Πανθρακικό ο «Αμερικάνος» Ηλίας Κοσμίδης

Στα γήπεδα της Θράκης θα ξαναπατήσει μετά από 5 σχεδόν χρόνια μετά από μια τετραετία που βρισκόταν στην Αμερική, το πρώην μεγαλο ταλέντο του Πανθρακικού Ηλίας Κοσμίδης.

Ο Κοσμίδης ωστόσο δεν θα βρίσκεται στην Κομοτηνή και στον αγαπημένο του Πανθρακικό, αλλα θα συνεχίσει στην Αλεξανδρούπολη και στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής, όπου αγωνιζόταν και φέτος με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων στον 2ο όμιλο. Μάλιστα με την ομάδα της Ημαθίας είχε καλές εμφανίσεις με 2 γκολ εξασφαλίζοντας την παραμονή για 4η σερί σεζόν.

Ο 22χρονος (4/10/1998) Κοσμίδης αγωνίζεται ως κεντρικό και δεξί χαφ, αλλά μπορεί άνετα να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και πριν τον Πανθρακικό  ανήκε στην Ακαδημία των Μπέμπηδων 2000 του Παναγιώτη Κερμανίδη στην Θεσσαλονίκη. Στα 15 του μετακόμισε στην Κομοτηνή, αγωνίστηκε αρχικά στην ομάδα Κ17 υπό τις οδηγίες του Κώστα Γεμενετζή και στην συνέχεια μεταπήδησε στην ομάδα Κ20 του Νίκου Μπαχαρίδη όπου είχε 11 τέρματα.

Στην Αμερική το καλοκαίρι του 2016 βρέθηκε στο UTRGV of Texas Rio Grande Valley για σπουδές αλλά και… ποδόσφαιρο παίζοντας μια διετία συνολικά 34 παιχνιδια. Μάλιστα την δευτερη του χρονιά έκανε το «μπαμ» με 7 γκολ και 4 ασιστ και έτσι πήρε μεταγραφή σε ενα αλλο πιο δυνατο πανεπιστημιο, το High Point University.

Η ομάδα έκανε ιστορικές σεζόν και κέρδισε το πρωταθλημα στην περιφέρεια και μπηκε στο παναμερικανικό πρωταθλημα του NCAA και φτανοντας τις 13 νικες με τον Κοσμίδη στο ρόστερ να αναδεικύεται επιθετικος της χρονιας το 2018 και στην πρωτη εντεκαδα του conference, του state και του region και τις δυο χρονιες (2018,2019).

Συνέχισε στην αναπτυξιακή λίγκα του MLS, USL 2, στο summer league με την K23 της North Carolina FC και στους Ocean City Nor’ Easters στο Νιου Τζέρσει περιμένοντας να επιλεγεί στο superdraft 2020, ωστόσο δεν τα κατάφερε να επιλεγεί αν και βάσει των εμφανίσεών του θα το μπορούσε. Μάλιστα είχε συμφωνήσει με την Chicago Fire U23 παλιά ομάδα του Φράνκ Κλόπα, πριν ξεσπάσει ο ιός που διέκοψε τα πάντα…