Champions League: Επαγγελματική νίκη με «κιτρινισμένο» Τοροσίδη για τον Ολυμπιακό στο Μπακού

Την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League σφράγισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε και στο Αζερμπαϊτζάν με 0-1 της Νέφτσι Μπακού.

Οι ερυθρόλευκοι του Ξανθιώτη τεχνικού διευθυντή, Βασίλη Τοροσίδη, αντιμετώπισαν και σε αυτό το παιχνίδι αρκετά προβλήματα τραυματισμών, καθώς για διάφορους λόγους στην Ελλάδα έμειναν οι Μπουχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Ακιμπού Καμαρά, Ανδρούτσος. Ρέαμπτσιουκ, Κρίστινσον, Ντρέγκερ, ο τιμωρημένος με κόκκινη από το πρώτο παιχνίδι Μαντί Καμαρά, σε συνδυασμό με τις απουσίες των Φορτούνη και Τικίνιο· με τον Πορτογάλο τεχνικό να κατεβάζει μία σύνθεση «ανάγκης», ανάλογη των ειδικών συνθηκών του αγώνα.

Οι Πειραιώτες είχαν ψύχραιμη κυκλοφορία, είχαν κοντά τις γραμμές τους, είχαν προσεκτικές κινήσεις στην άμυνα ώστε να αποφύγουν τα λάθη, ενώ ήταν αποτελεσματικοί μόλις στην πρώτη καλή φάση του αγώνα.

Ο Σισέ σαν κλασικός εξτρέμ πίεσε ψηλά, έκλεψε, πάτησε περιοχή και ναι μεν ο Μαμάντοφ απέκρουσε το πλασέ του, εκείνος κράτησε την κατοχή, η μπάλα έφτασε στον Βαλμπουενά που με «γλυκιά» σέντρα βρήκε τον Μασούρα που μπήκε «σφήνα» στην άμυνα της Νέτφσκι και στο 15′ σκόραρε από κοντά.

Στη συνέχεια, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε· ο Ολυμπιακός έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, κρατούσε με άνεση τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ του, ενώ παράλληλα ο ίδιος ήταν σαφώς πιο απειλητικός ώστε να πετύχει ακόμη ένα τέρμα.

Αξίζει να σημειώθει πως ο Βασίλης Τοροσίδης κιτρινίστηκε από τον Ισπανό διαιτητή της αναμέτρησης στη διάρκεια του δευτέρου μέρους, δείχνοντας την ένταση με την οποία έζησε το παιχνίδι.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν μία εκ των Μούρα ή Λουντογκόρετς για την φάση του 3ου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης.