Τόκυο 2020: Ο Θρακιώτης εικονολήπτης που καταγράφει τις δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών στην Ιαπωνία

Ενα δικό μας παιδί, γεννημένο στην Κομοτηνή αλλά μεγαλωμένο στην Αλεξανδρούπολη, με σπουδαία καριέρα στον χώρο της εικονοληψίας, κρύβεται πίσω από πολλές από τις δηλώσεις Ελλήνων πρωταθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Ο λόγος για τον Φώτη Πάντο, ο οποίος επελέγη από την ΕΡΤ να είναι μέλος της αποστολής της στην Ιαπωνία. Την αποστολή απαρτίζουν ως επί το πλείστον δημοσιογράφοι, αλλά πέρα από τις μεταδόσεις, ρεπορτάζ δεν μπορεί χωρίς εικονολήπτη.

Στην κάμερα λοιπόν του ενός από τα συνεργεία που έχει η δημόσια τηλεόραση στην ιαπωνική πρωτεύουσα είναι ο Θρακιώτης καμεραμάν, ο οποιος μπήκε μέσω ΑΣΕΠ στην ΕΡΤ το 2004 και μετά από πολλές αποστολές στο εξωτερικό κυρίως για κάλυψη πολιτικών ρεπορτάζ, συμπεριελήφθη φέτος στην αποστολή της ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Θρακιώτης είναι ο καμεραμάν που κρύβεται πίσω από πολλές από τις δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών στο Τόκυο. Είναι ο αφανής ήρωας, γιατι μπροστά φαίνονται πέρα από τους αθλητές και οι δημοσιογράφοι, που κάνουν τους ερωτήσεις. Συνολικά η ΕΡΤ έχει στην Ιαπωνία τρία συνεργεία με ισάριθμους εικονολήπτες και για τον Θρακιώτη είναι η πρώτη τέτοια αποστολή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην φωτογραφία του ThrakiSportS ο Φώτης Πάντος κρατάει την κάμερα ενώ δίνει ανταπόκριση για το δελτιο ειδήσεων της ΕΡΤ1 ο δημοσιογράφος Χρηστος Σαράντος έξω από την Ariake Tennis Center όπου έδωσαν τους αγωνες τους ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.