Τόκυο 2020: Νίκη-πρόκριση για Τσιτσιπά και ήττα-αποκλεισμός για Σάκκαρη στο ολυμπιακό τουρνουά τένις

Από μια νίκη και μια ήττα για τους δυο τενίστες μας σημαδεύτηκε η τέταρτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο.

Νωρίς το πρωί ο Στέφανος Τσιτσιπας παίζοντας στο κεντρικό κορτ του Ariake Tennis Club με κλειστή την οροφή λόγω της βροχόπτωσης, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση νίκησε με 6-3, 6-4 τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφόε που τον είχε αποκλείσει σητν πρεμιέρα του Γουίμπλεντον πριν λίγες εβδομάδες. Ετσι ο «Στεφ» προκρίθηκε στους 16 του απλού των ανδρών.

Η αυτοπεποίθηση αυτή φάνηκε και στις δηλώσεις που έκανε μετά στους Ελληνες απεσταλμένους στο Τόκυο (αναμεσά τους όπως φαίνεται και στην φωτο ο Γιάννης Γιαγκίνης): «Ξεκίνησα καλά, ξεκίνησα δυναμικά και συγκεντρωμένος από το πρώτο game του αγώνα, έπαιξα για να μείνω στο ολυμπιακό τουρνουά. Ανέβαζα το παιχνίδι μου στο πρώτο σετ, ήταν μία ψυχολογική μάχη που κέρδισα από την αρχή του αγώνα. Σκέφτομαι μόνο θετικά, δεν μου πέρασε τίποτα αρνητικό από το μυαλό. Ηξερα ότι μέχρι εκείνο το σημείο έπαιζα καλό τένις και αν κράταγα αυτό το επίπεδο, δεν θα χρειαζόταν να ανησυχώ για τίποτα. Δεν πήρα κάποια breaks που μου δόθηκαν αλλά ένιωθα καλά με το σώμα μου, ένιωθα καλά με τις σκέψεις μου μέσα στο γήπεδο, οπότε δεν είχα τίποτα να φοβηθώ».

Ο Ελληνας τενίστας δεν ασχολείται με τους αντιπάλους του. Επικεντρώνεται μόνο στο παιχνίδι του και τον εαυτό του: «Ο πρώτος αγώνας σε οποιοδήποτε τουρνουά δεν είναι εύκολος. Θέλει χρόνο για να συνηθίσεις και τις καιρικές συνθήκες αλλά και ότι καινούργιο βρεις. Αλλά παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεσαι. Δεν κοιτάω τους αντιπάλους, δεν θέλω να ξέρω, κοιτάω μόνο τον Στέφανο», είπε ο Τσιτσιπάς που ρωτήθηκε και για τους αγώνες στο διπλό μεικτό με τη Μαρία Σάκκαρη τονίζοντας ότι δεν τον ενοχλούν τα συνεχόμενα παιχνίδι. «Η συμμετοχή στο διπλό, είναι κάτι που και οι δύο θέλουμε, πρέπει να αποδεχθούμε την ενδεχόμενη επιβάρυνση και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βγει κάτι καλό».

Τέλος, δήλωσε ενθουσιασμένος από την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. «Είναι η πρώτη μου εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ειλικρινά μου αρέσει η διοργάνωση, είναι ωραίο που είμαστε όλοι στο Ολυμπιακό Χωριό. Το κλίμα είναι μοναδικό και είναι μεγάλη τιμή και για μένα και για το άθλημα, που μπορώ και εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα».

Στους 16 του απλού γυναικών έφτασε και η Μαρία Σάκκαρη, αλλά στον αγωνα που έδωσε με την Ελινα Σβιτολινα δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά. Αν και κατέκτησε το πρωτο σετ με 7-5 (ανατρέποντας μάλιστα την κατασταση αφου εχανε 4-1), δυστυχως δεν καταφερε να πάρει τα δυο επόμενα. Τα έχασε με 3-6, 4-6 και τελικά πήρε την πρόκριση η Σβιτολινα μετά από έναν συγλονιστικο αγωνα που η διάρκειά του χρονομετρήθηκε στις 2 ωρες και 38 λεπτά. Υπενθυμίζεται οτι η Σάκκαρη είναι το κεντρικό πρόσωπο της τελευταίας διαφημιστικής καμπάνιας της θρακιωτικης εταιρείας Green Cola.