Τόκυο 2020: Μεγάλο θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ το μετάλλιο του Εβρίτη Σιδέρη Τασιάδη

Το χάλκινο μετάλλιο του Εβρίτη στην καταγωγή Σιδέρη Τασιάδη προκάλεσε όπως ειναι λογικό μεγάλο ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας. Αλλωστε ειναι πλεον γνωστός σε όσους ασχολουνται με τον αθλητισμο στην χωρα από το προηγουμενο ολυμπιακο του μετάλλιο το 2012 στο Λονδίνο αλλά και από το γεγονός ότι πήγαινε στην διοργάνωση ως το Νο1 του κόσμου.

Στην Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρθηκε ότι «ο αθλητής του κανόε σλάλομ Σιδέρης Τασιάδης συνεχίζει τη γερμανική παράδοση στους Ολυμπιακούς αγώνες και καταπλήσσει τους ανταγωνιστές του» με την FAZ να προσθέτει ότι ειναι «γιος Ελλήνων γονιών που ζει στο Άουγκσμπουργκ της Βαυαρίας».

«Και τατουάζ και κόσμημα», είχε γράψει σε αφιέρωμα για τον Τασιάδη η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Η εφημερίδα σημείωνε ότι «έκανε στο αριστερό του μπράτσο ένα τατουάζ με τα ολυμπιακά ‘δαχτυλίδια’ που του κόστισε 2,5 ώρες πόνου και 200 ευρώ», συγκρινοντας το τατουάζ με το κόσμημα των μεταλλίων που θα φοράει στο λαιμό του.

Με το μετάλλιο του Τασιάδη ασχολείται και η Welt του Βερολίνου ενώ ιδιαίτερα πανηγυρική είναι, όπως πάντα, η λαϊκή Bild. Ο Σιδέρης Τασιάδης απασχόλησε πρώτη φορά τα γερμανικά ΜΜΕ όταν πριν 9 χρονια είχε κατακτήσει το ασημένιο στο Λονδίνο. Από τότε μετράει μια σχεδον ολοκληρη δεκαετία στην κορυφή του αγωνίσματος του σλαλομ, που ειναι ιδιαιτερα δημοφιλές στην Γερμανια.