Προανήγγειλε την απόχωρησή του από την Ξάνθη αλλά όχι από την Ελλάδα ο Ανδρέας Τάτος

Για το μέλλον της καριέρας του που κατά τα φαινόμενα θα είναι εκτός Ξάνθης, αλλά και για το πρωτάθλημα της Super League 2 μίλησε στο liganews ο Ανδρέας Τάτος.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, για τον οποίο όπως έγραψε και το ThrakiSportS, η ομάδα της Ξάνθης ψάχνει τρόπο να αποδεσμευθεί από το «βαρύ» συμβόλαιό του με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες, αναφέρθηκε στη χρονιά που ολοκληρωθήκε με την ανεπιτυχείς προσπάθεια του ΑΟΞ για άνοδο, το ποδοσφαιρικό του μέλλον αλλά και για το επερχόμενο πρωτάθλημα της SL2.

Αρχικά, για την χρονιά που ολοκληρώθηκε για την Ξάνθη με την ομάδα να χάνει στις λεπτομέρειες την άνοδο τόνισε: «Πράγματι, φτάσαμε κοντά στον στόχο, αλλά μείναμε με την πίκρα ότι το παλέψαμε μέχρι τέλους. Η χρονιά είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά το club πλέον κοιτά την επόμενη μέρα»

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν συμπεριλαμβάνεται στην επόμενη μέρα της Ξάνθης, έχοντας άλλωστε ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη ανέφερε συγκεκριμένα: «Οπως είναι τα πράγματα, θα έλεγα ότι είναι δύσκολο. Τα συμβόλαια κάποιες φορές λένε πολλά, κάποιες άλλες όχι. Ελπίζω σύντομα να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ώστε και η ομάδα να κοιτάξει τον δρόμο της και εγώ τον δικό μου».

Σχετικά με το τι σκέφτεται για το μέλλον, εφόσον αποχωρήσει από την Ξάνθη και αν έχει στα πλάνα το εξωτερικό, δήλωσε πως: «Προς το παρόν, όχι. Θα εξαντλήσω τα περιθώρια, ώστε να βρω ομάδα στην Ελλάδα. Θα γίνουν ανακατατάξεις στη Super League 2, άρα χρειάζεται υπομονή»

Για το εάν πιστεύει ότι το επόμενο Πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικότερο, απάντησε λέγοντας: «Αν κοιτάξει κανείς τις ομάδες, που έρχονται, θα καταλάβει ότι η Super League 2 μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική. Βλέπουμε ότι ανέβηκαν υγιείς ΠΑΕ με απαιτήσεις, κόσμο και το αναγκαίο υπόβαθρο, για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο και όχι απλώς να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Βέροια και η Καλαμάτα»

Σε ερώτηση σχετική με την ομάδα της Βέροιας, όπου γνωρίζει από το παρελθόν το περιβάλλον της ομάδας είπε: «Είναι ιδιαίτερη πόλη και ομάδα. Πλέον, γύρισε σελίδα και στηρίζεται σε γερές βάσεις κι αυτό είναι θετικό και για τον νομό και για την ίδια την ομάδα».

Τέλος, σχετικά με την Καλαμάτα και το γνωστό του, Νίκο Αναστόπουλο, με τον οποίο έχουν κοινό παρελθόν υπογράμμισε: «Ο κόουτς Αναστόπουλος είναι από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές και  έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο ποδόσφαιρο, είτε ως παίκτης είτε ως τεχνικός. Τον ξέρω καλά, γιατί συνεργαστήκαμε στον Αρη τόσο στη Γ’ εθνική, όπου ανεβήκαμε εύκολα και στη Β’ για μεγάλο διάστημα. Είναι master των ανόδων και των δύσκολων αποστολών κι αυτό φαίνεται και στην Καλαμάτα. Είναι σημαντικό που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανθρώπους σαν τον Νίκο Αναστόπουλο. Τον σέβομαι απεριόριστα και εύχομαι να πανηγυρίσει κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον».