Τόκυο 2020: Ξεκινά τα ξημερώματα την προσπάθεια για το τρίτο της ολυμπιακό μετάλλιο η Άννα Κορακάκη

Πριν καν συμπληρωθεί ενάμισι 24ωρο μετά την στιγμή που παρέα με τον Λευτέρη Πετρούνια μπήκαν ως πρώτοι σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης, η Αννα Κορακάκη αγωνίζεται διεκδικώντας το τρίτο της ολυμπιακό μετάλλιο στην δευτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο προκριματικος στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι θα ξεκινήσει στις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής και αν ολα πάνε καλά, δυο ώρες μετά η Δραμινη πρωταθλήτρια θα διεκδικήσει μετάλλιο συμμετέχοντας στον μεγάλο τελικο.

Απούσα από τον αγωνα θα ειναι η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο Μενγκξουε Ζανγκ (Κινα) αλλά παρούσα η αργυρή ολυμπιονίκης Βιταλίνα Μπατζαράσκινα (Ρωσία). Η Κορακάκη κατέχει από το 2018 το παγκόσμιο ρεκόρ στην προκριματική φάση με σκορ 587.

Επίσης την ίδια χρονιά είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου στο αγωνισμα, άρα λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς και ως εν ενεργεία κάτοχος του παγκοσμίου τίτλου. Ωστόσο στον αγωνα μετέχουν και οι πέντε κορυφαίες σκοπεύτριες με βάση το ράνκινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, άρα εξ ορισμού το έργο είναι δύσκολο.

Η Κορακάκη θα αγωνίζεται στον προκριματικό στην θέση 35 ταυτόχρονα με τις άλλες συναθλήτριές της, διεκδικώντας να περάσει στην οκτάδα του τελικού σε πρώτη φάση. Στις 5.15πμ τα ξημερώματα της Κυριακής θα ξεκινήσει ο τελικος και μια ωρα μετά θα έχουμε την απονομή, με την ευχή να είναι στο βάθρο και η πρωταθλήτρια από την Δράμα.