Super League: «Σάμπα» με πρώην μπακ του Ερυθρού Αστέρα θέλει να «χορέψει» ο ΑΟΞ!

Μια σπουδαία μεταγραφή από την Βραζιλία με γεμάτο βιογραφικό στην Ευρώπη προσπαθεί να κλείσει ο ΑΟΞ.

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα kerkida.net, πρόκειται για τον 33χρονο ύψους 1,83 αριστερό μπακ, Ζαντέρ Ριμπέιρο Σαντάνα, που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Serie D της Βραζιλιας με την ομάδα της Ατλέτικα Ιντερνασιονάλ Λιμέιρα.

Ο Ζαντέρ που έκανε μεγάλη καριέρα σε Πορτογαλία με Ολιαλένσε, Ζιλ Βιθέντε, Μορειρένσε, στην Κύπρο με Απόλλων Λεμεσού και Πάφο και κυρίως προ διετίας μια σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα αγωνιζόμενος στους ομίλους του Champions League κόντρα σε Ολυμπιακό, Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ, έχοντας προπονητή τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Επιπλέον, έχει παίξει και στους ομίλους του Europa League με τον Απόλλωνα Λεμεσού, κόντρα σε Λυών, Έβερτον και Αταλάντα, ενώ έχει κατακτήσει ένα σέρβικο πρωτάθλημα με τον Ερυθρό Αστέρα το 2020 και ένα Λιγκ Καπ Πορτογαλίας με τη Μορεϊρένσε το 2017.

O έμπειρος αμυντικός βλέπει την Ξάνθη που έχει παράδοση στους Βραζιλιάνους ως ευκαιρία να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά το… αγροτικό του στην Δ’ Βραζιλίας και τον ΑΟΞ να θωρακίζεται στα αριστερα μετά την απόκτηση του Ουνγιανλίδη και πιθανώς του Δεληγιαννίδη.