Μεταθέση δύο εβδομάδων στην σέντρα της Super League 2!

Μετάθεση έναρξης πήρε το πρωτάθλημα της Super League 2 για τη σεζόν 2021-22 και εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου.

Παρά το γεγονός πως στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο που διεξήχθη στα τέλη του προηγούμενου μήνα (29/6) είχε αποφασιστεί η 12η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, η παράταση που έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για τη συμπλήρωση του μετοχικού κεφαλαίου (στις 350 χιλιάδες), «σπρώχνει» προς τα πίσω την πρώτη σέντρα.

Η νέα ημερομηνία που έχει δοθεί προθεσμία στις ΠΑΕ είναι η 31η Αυγούστου, κατά συνέπεια η ΕΕΑ δεν προλαβαίνει να ελέγξει όλους τους φακέλους μέσα σε 10 ημέρες. Την αδυναμία της αυτή την εξέφρασε μέσω εγγράφου στη λίγκα, ζητώντας να πάει πιο πίσω το πρωτάθλημα.

Έτσι, στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης (21/07) οι ΠΑΕ δήλωσαν διατεθειμένες να πάνε πίσω την έναρξη του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου. Από την ΕΕΑ, άλλωστε, θα γίνει γνωστός ο αριθμός των συμμετεχόντων για να ακολουθήσει η προκήρυξη και η κλήρωση του πρωταθλήματος.

Αντίθετες με τη μετάθεση της έναρξης δήλωσαν οι ΠΑΕ Λεβαδειακός, Καραϊσκάκης Άρτας. Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με πολλές άλλες ομάδες οι Βοιωτοί έχουν μπει ήδη στο γήπεδο. Από την τηλεδιάσκεψη απουσίαζαν οι ΑΕΛ, Βέροια, Απόλλων Λάρισας.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της αδειοδότησης, θα σταλεί έγγραφο στην Εκτελεστική Επιτροπή να δοθεί παράταση ανανεώσεων για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια. Το σκεπτικό τους είναι ότι η απόρριψη των φακέλων έγινε μετά τις 30 Ιουνίου, άρα δεν γνώριζαν την έκβαση για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες πριν εκπνεύσει η σχετική διορία.