Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης του Ολυμπιακού του «Τόρο» που επικράτησε της Νέφτσι Μπακού στο «Καραϊσκάκης»

Στην επιστροφή του κόσμου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Νέφτσι Μπακού για τον 2ο προκριματικό γύρο και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Οι ερυθρόλευκοι του Ξανθιώτη τεχνικού διευθυντή, Βασίλη Τοροσίδη, αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα τραυματισμών, αφού πριν το ματς δεν ήταν διαθέσιμοι οι Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Παπασταθόπουλος, σε συνδυασμό με τις απουσίες των Φορτούνη και Τικίνιο, ενώ λίγα λεπτά μετά την έναρξη, αντιμετώπισε ενοχλήσεις ο Μπουχαλάκης και αποχώρησε.

Παρ’ όλα αυτά, το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Καμαρά στο 29′, όταν μετά από πάσα του Βαλμπουενά, έπιασε ένα εξιαρετικό πλασέ ακρετά με΄τρα έξω από την περιοχη, σημειώνοντα ένα φανταστικό γκολ.

Το έργο των πρωταθλητών έγινε δυσκολότερο, όταν ο Μαντί Καμαρά που λίγο πριν είχε σκοράρει, δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 43′ για χτύπημα στο πρόσωπο.

Ο Ολυμπιακός πέρασε τον Σισέ σαν τρίτο στόπερ για να κλείσει τους χώρους και να κρατήσει το υπέρ τυ σκορ, με τον Τσέλικ στο 63′ να δέχεται και αυτός την κόκκινη κάρτα και να αφήνει τους Αζέρους με 10, επαναφέροντας την αριθμιτική ισορροπία στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός ξαναπήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά πρώτος στόχος ήταν να κρατήσει το 1-0, κάτι που έγινε, ώστε να πάει με το προβάδισμα την επόμενη εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν για την πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί και θα μετρήσει η συνολική συγκομιδή στα δύο παιχνίδια, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα από εδώ και πέρα.