Δύο Θρακιώτικες κλήσεις στην Εθνική Εφήβων μπάσκετ για το European Challenger U18 στο Τελ Αβίβ

Σπουδαία στιγμή για την μπασκετική πορεία των δύο νεαρών Ξανθιωτών, Τόλη Ρούμογλου και Γιάννη Ευσταθιάδη, αφού κλήθηκαν από την Εθνική Εφήβων για το European Challenger U18 το οποίο θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ του Ισρήλ από τις 3 ως τις 8 Αυγούστου.

Ο Τόλης Ρούμογλου αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και έκανε το ντεμπούτο του φέτος κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Παλατάκι», ενώ ξεκίνησε από τον Αρίωνα Ξάνθης, παιρνώντας στη συνέχεια και από Λεύκιππο, πριν υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς.

Ο Γιάννης Ευσταθιάδης ξεκίνησε επίσης από τον Αρίωνα Ξάνθης, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τη φανέλα του Περιστερίου, κάνοντας το ντεμπούτο του στην Basket League στη νίκη της ομάδας του μέσα στη Λάρισα, ενώ έχει κατακτήσει και το πρωτάθλημα Εφήβων το 2019.

Οι δύο ταλαντούχοι παίκτες κλήθηκαν να παρουσιαστούν την Πέμπτη 22 Ιουλίου και Παρασκευή 23 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ, για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την τελική προεπιλογή του ρόστερ.

H ανακοίνωση της ΕΟΚ, αναφέρει:

«Εθνική Εφήβων αρχίζει την προετοιμασία της για το European Challenger U18, το οποίο θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 3 ως τις 8 Αυγούστου.

Οι αθλητές που καλούνται να βρίσκονται την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 18.00 στο ΟΑΚΑ είναι οι:

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός), Σωτήρης Οικονομόπουλος (Ολυμπιακός), Νίκος Τσολάκης (Ολυμπιακός), Θανάσης Μπαζίνας (Προμηθέας Π.), Λεωνίδας Κολιός (Προμηθέας Π.), Άγγελος Οικονομίδης (Προμηθέας Π.), Νίκος Πλώτας (Προμηθέας Π.), Γιώργος Πετανίδης (Ηρακλής), Γιάννης Μερμίγκης (ΧΑΝΘ), Απόστολος Ρούμογλου (ΠΑΟΚ), Αστέριος Αστεριάδης (Άρης).

Επίσης, καλούνται οι Γιάννης Ευσταθιάδης (Περιστέρι), Γιάννης Φύτρος (Περιστέρι), Νίκος Γκίκας (Περιστέρι), Ηλίας Μανιάς (Περιστέρι), Βαγγέλης Ζούγρης (Περιστέρι), Εμμανουήλ Δήμου (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Γιαννόπουλος (Παναθηναϊκός), Ιωάννης Αβδάλας (Παναθηναϊκός), Βασίλης Ματσίρας (Παναθηναϊκός) να βρίσκονται την Παρασκευή 23 Ιουλίου στις 10.00 στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ για ιατρικές εξετάσεις. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Βλασσόπουλος».