«Πρώτο φαβορί η ΑΕΛ στην SL2, την πάτησε πέρυσι η Ξάνθη» δηλώνει ο Παύλος Μυροφορίδης

O τεχνικός διευθυντής της Αναγέννησης Καρδίτσας, Παύλος Μυροφορίδης παραχώρησε συνέντευξη στη «sportime» και πήρε θέση για την περσινή αποτυχία της Ξάνθης στη Super League 2, αλλά και τις προβλέψεις του για την ερχόμενη σεζόν.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την περσινή σεζόν της Ξάνθης: «Δεν ήξερε που θα παίξει. Άργησε να μάθει την κατηγορία. Έκανε λάθη στο σχεδιασμό. Πήγε σε αχαρτογράφητα νερά. Πίστεψαν οτι με το όνομα, τεράστιο μπάτζετ και ποδοσφαιριστές επιπέδου Super League 1, θα πετυχαίνε μια εύκολη άνοδο. Το γήπεδο όμως τους διέψευσε».

Για την επόμενη χρονιά στη Super League 2: «Βλέπω ένα ισχυρό Βόρειο όμιλο. Με καλύτερες ομάδες από το Νότιο. Το πρώτο φαβορί για μένα είναι η ΑΕΛ και από κει και πέρα υπάρχουν αξιολογες ομάδες όπως η Ξάνθη, η Βέροια και η Νικη Βόλου».

Για τις δυσκολίες αδιεοδότησης: «Νομίζω οτι θα επηρεάσει θετικά το πρωτάθλημα. Θα αναγκαστούν οι ομάδες να πάρουν νέα παιδιά, να παίξουν νέα παιδιά. Και με νέα παιδιά οι ομάδες θα είναι πιο ανταγωνιστικές. Γιατί οι μικροί έχουν δίψα να αποδείξουν και να πάνε παραπάνω».

Για την περσινή σεζόν του στα Χανιά: «Τα Χανιά ξύπνησαν αργά. Χάσαμε ένα γύρο. Στο δεύτερο γύρο η ομάδα έδειξε οτι είχε τις δυνατότητες για κάτι παραπάνω. Αλλά με τα «αλλα» και τα «θα» δεν καταφέρνεις να κατακτήσεις κάτι. Ήταν και θέμα ρέντας. Στη πρώτη φάση που δεχόμασταν στα ματς του πρώτου γύρου, τρώγαμε γκολ, στο δεύτερο γύρο, όπως στο ματς με τον Διαγόρα που ο αντίπαλος έχασε τρια τετ – α-τετ και δεν έβαλε γκολ και κερδίσαμε. Κάτι αντίστοιχο στον πρώτο γύρο το πληρώναμε, ενώ στον δεύτερο όχι».

Για τον λόγο που ανέβηκε ο Ιωνικός: «Είχε έναν προπονητή που ήξερε που θα παίξει και γνώριζε την κατηγορία. Και οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ ήταν Β’ Εθνικής».